Gențiana… știați că?

0
229

gentianaGențiana sau Ghințura, această plantă crește mai mult pe dealuri. Recomand ca din această floare galbenă să se prepare extracte (tincturi). In acest scop se usucă  rădăcinile, se taie mărunt și se pun în sticle cu rachiu sau alcool dublu rafinat.

Acest extract este unul din remediile cele mai bune pentru stomac. Se toarnă 20-30 de picături într-un păhărel cu apă și se bea în fiecre zi, timp îndenlungat. Produce poftă de mâncare și o digestie regulată. Este bine să se ia din acest extract mai ales atunci cănd simți că ceva apasă greu în stomac. O linguriță de extract într-un pahar cu apă călduță este de ajuns pentru a înlătura răul.

Tinctura de gențiană face servicii mari, mai cu seamă după călătorii îndelungate; cănd sosește omul obosit și trudit la destinație, să pună numai câteva picături din această tinctură pe o bucățică de zahăr și imediat, după ce o va lua, se va simți ușurat și vesel.  Vărsăturile și accesele de leșin sunt, de asemenea, îndepărtate prin tinctura aceasta luată cu apă; ea încălzește, revigorează și aduce mulțumire în trup.

Gențiana (Gențiana lutea) este recomandată și ca ceai. În cazul acesta, se taie rădăcinile în bucățele mărunte și se fierb. Se poate fierbe și praful de gențiană.

Farmacia verde – „miracolul vindecării bolilor”, de Sebastian Kneipp

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Florile primăverii: Ciuboțica Cucului

Remedii naturale pentru hipo şi hipertensivi

Ceaiurile… Ştiaţi că?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here