Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, cercetat de studenţii Universităţii Bucureşti

0
113

O echipă formată din 17 studenţi de la Universitatea din Bucureşti, coordonată de şase profesori, realizează, până pe 18 august, un studiu interdisciplinar pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, în vederea elaborării unor proiecte şi lucrări ştiinţifice ulterioare, cu tematică legată de viaţa comunităţilor care trăiesc pe teritoriul unui geoparc.

Studenţii efectuează studii şi observaţii în teren, interacţionează direct cu membrii comunităţilor şi cu administraţiile locale, cu organizaţiile neguvernamentale, pentru a colecta datele necesare muncii de cercetare ştiinţifică şi pentru a înţelege mai bine rolul şi spiritul unui geoparc.

“Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului este şi o prelungire în lumea reală a spaţiului universitar, permiţând atât realizarea unor cercetări şi studii pe teritoriul său, cât şi aplicarea rezultatelor cercetărilor. Cu sprijinul studenţilor aflaţi în aceste zile pe teritoriul geoparcului, ne propunem să atingem trei arii importante, şi anume identificarea unor noi teme de proiecte pentru comunităţile locale, identificarea de noi obiective şi trasee de interpretare turistică şi, nu în ultimul rând, definitivarea planului de management al geoparcului”, a declarat miercuri coordonatorul proiectului, dr. Alexandru Andrăşanu, directorul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti.

Studenţii participanți la acest proiect învaţă la facultăţile de geologie şi geofizică, geografie, biologie, sociologie şi asistenţă socială.

Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce se întinde pe întreaga suprafaţă a Ţării Haţegului, fiind declarat arie protejată de interes naţional în anul 2004. Personalitatea acestui teritoriu este dată de siturile cu fosile de dinozauri pitici, vechi de circa 70 de milioane de ani, unice în lume.

Sursa Agerpres

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here