Ghidul “Abecedar de obezitate”, lansat la Academia Română

0
278

Abecedar de obezitate“Abecedar de obezitate”, un ghid ştiinţific ce vine în ajutorul persoanelor supraponderale şi al celor cu obezitate, a fost lansat vineri la Academia Română.

Lucrarea este semnată de prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, în colaborare cu dr. Cristina Niţă şi Anca Crăciun.

”Abecedarul de obezitate’ este o metodă de învăţare şi de aplicare a celor învăţate. Nu căutaţi în ea reţete de bucătărie sau regimuri magice, pentru că nu veţi găsi. Veţi întâlni sfaturi competente de încurajare în modificarea stilului de viaţă şi de colaborare cu medicul specialist”, a spus Nicolae Hâncu, citat de Agerpres.

Cartea este editată sub egida Academiei Române. Ea conţine zece lecţii despre ce înseamnă obezitatea, cât de periculoasă poate fi, dar şi despre cum poate fi învinsă.

Cititorul este învăţat ce este greutatea sănătoasă, ce presupune scăderea în greutate, cum se menţine greutatea nouă, capcanele ce apar în lupa cu excesul ponderal. Cititorii cărţii ‘Abecedar de obezitate’ vor mai găsi în cele 257 de pagini ale cărţii sfaturi şi informaţii despre aportul caloric, substanţele nutritive, controlul kilogramelor, complicaţiile obezităţii, necesitatea examenului medical periodic.

În prefaţa lucrării, acad. Maya Simionescu a scris: “Aşa cum spune şi titlul, această carte este ABC-ul obezităţii. Cititorul are în faţă un manual la îndemna oricui. El este alcătuit de experţi în domeniu cu multă ştiinţă, experienţă personală şi preţuire pentru om şi viaţă sănătoasă”.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here