Giganții României, ascunși de ochii lumii?

0
270
Cu toții am auzit de personaje legendare gigantice, ființe mitice uriașe denumite numite ciclopi sau căpcăuni. Poveștile vremurilor demult apuse ne prezintă aceste creaturi supranaturale ca fiind atât de mari încât pământul se cutremura atunci când pășeau. Se pare totuși că aceste personaje nu sunt doar închipuirilor scriitorilor de basme. Conform publicației Before it’s News rămășițele lor au fost găsite peste tot în lume.

În anii 1940 o echipă de cercetători au venit în căutare de artefacte în România. Mai exact, au mers pe meleagurile cetății getice Argedava sau Sargedava, astăzi localitatea Popești, situată lângă orașul Giurgiu. În timpul săpăturilor arheologice la care au participat sătenii, aceștia au dat peste un craniu enorm. Localnicul Ionita Florea a fost cel care a descoperit craniul. Acesta avea dimensiuni de două sau de trei ori mai mari decât unul obișnuit. Potrivit aceleiași publicații, în momentul când arheologii au fost informați, localnicii au fost  îndepărtați, iar cercetările au continuat în secret. Se pare că pâna la sfârșitul excavării au fost descoperite 80 de schelete, cele mai multe complete și vase ceramice gigant pline cu cereale.

În prezent, nimeni nu știe unde sunt și ce s-a întâmplat ce aceste schelete.

Acesta nu este un incident izolat. În ultimii ani, sătenii din Scăieni, o așezare antică din munții Buzăului, au descoperit un cimitir cu schelete cu lungimi impresionante, în timp ce săpau o livadă de meri. Primul element descoperit a fost un craniu imens. Alături schelete complete sătenii au găsit, de asemenea, fragmente ceramice, bijuterii și statui din metal ciudate de aproximativ 3 metri înălțime.

O echipă de arheologi a venit, a săpat și a dispărut. Nici o declarație publică nu a fost făcută, iar localnicii refuză să discute despre ceea ce s-a întâmplat după ce au anunțat găsirea necropolei de giganți.

În zonă există legende potrivit cărora giganți au locuit odată în munții și pădurile din jurul Scăieni. De fapt, tronuri uriașe s-au găsit sculptate în munte, într-o zonă inaccesibilă ființelor umane obișnuite. De asemenea, există mituri care spun că există două galerii subterane uriașe de sub munte, care deține comorile civilizațiilor apuse.

Adevăr sau legendă, în 2009, un canal de știri locale a început o anchetă despre giganți și tunelurile secrete de sub munții Bucegi, dar se pare că cercetările lor nu au avut susținere.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here