Ca la mama acasă: Gogoşi rapide, fără dospit

0
6858

gogosiDe multe ori ne poftă de nişte gogoși pufoase, dar procesul prin care acestea se materializează în fapt ne cam face să ne punem pofta în cui.

Trebuie frământate, lăsate la dospit şi iar frământate, iar multitudinea de rețete care circulă ar putea fi un alt element care să ne taie pofta. Şi totuşi, există şi variante simple care ne pot da ocazia de a face o surpriză dulce celor dragi. Poţi face gogoși fierbinţi şi pufoase în numai 20 de minute!

Rețeta de gogoși

Ingrediente:

1 praf sare
zeama de la o lamaie
1 bucata fiola esenta rom
6 pliculețe zahar vanilat
50 g zahar
3 bucati oua
600 g iaurt
1 plic praf de copt
500 g faina
ulei
1 plic zahăr pudră

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Separat se amestecă praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed, până la omogenizare.

Într-o cratiţă sau tigaie mai înaltă încingeţi uleiul. Luaţi câte o lingură din amestecul pentru gogoși şi turnaţi în uleiul încins. Fiecare lingură de aluat va ajunge o gogoașă pufoasă. Dacă nu se întoc singure, întoarceţi gogoșile pe cealaltă parte când se fac aurii.

Când sunt gata scoateţi gogoșile pe un şervet de hârtie ca să se scurgă uleiul în exces, iar la final pudraţi cu zahăr. Poftă bună!

Descoperiți mai multe rețete la rubrica Stil de viață.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here