La birou nu se merge în șort. Ce greșeli vestimentare trebuie evitate vara

0
366

greșeli vestimentareGreșeli vestimentare – Ce haine trebuie evitate vara? Cum să nu mergem la birou?

Chiar dacă este vară, iar canicula poate fi o corvoadă nu se face ca la birou să te îmbraci în bermude sau pantaloni scurți. Asta mai ales dacă ținuta office este obligație de serviciu.

Le Figaro a întocmit o listă a celor mai comune greșeli vestimentare, erori ce ar trebui evitate dacă pui preț pe carieră.

Greșeli vestimentare

Materiale sintetice

Materiale sintetice să rămână în dulap. Astfel de materiale nu se împacă deloc cu o transpirație abundentă. Pentru a evita ca forma spătarului scaunului de la serviciu să se imprime pe bluză sau cămașă, trebuie ocolite poliesterul și lycra, în favoarea materialelor 100% naturale. În orice caz, nu strică niciun schimb păstrat în fișetul de la birou.

Pantalonii strâmți

Pantalonii strâmți nu sunt recomandați vara. Ei se scot foarte greu acasă, așa încât este preferabil un pantalon drept, mai larg, mult mai confortabil. Și cămașa prea strâmtă face să crească rata de umiditate. Una mai largă va lăsa pielea să respire în voie.

Hainele negre

Fără haine negre. Negrul este o culoare care absoarbe căldura și are tendința să încingă. La acest lucru se adaugă și urmele albe lăsate de deodorant la subraț. Vara, la birou, opțiunea trebuie să meargă spre culori deschise — alb, bleu, gri deschis sau bej.

La birou nu se merge în șort

La birou nu se merge în șort. În vara lui 2001, un funcționar de la firma Sagem a fost concediat fiindcă a venit la serviciu în bermude, deși regulamentul de ordine interioară interzicea acest lucru. Există totuși locuri de muncă unde se acceptă ținute mai relaxate. Deși nu se precizează nicăieri acest lucru, salariații știu, mai mult sau mai puțin implicit, dacă își pot permite unele fantezii.

Sandalele sau papucii

Sandalele sau papucii pentru bărbații nu sunt recomandate. Chiar daca pe timpul verii sunt mai comode, venirea la birou astfel ar putea crea o impresie greșită, purtătorul putând fi catalogat drept neserios.  Este greu de imaginat un funcționar de bancă ce și-ar primi clienții în șlapi. Este de preferat o încălțăminte ușoară, din antilopă, sau o pereche de pantofi sport de pânză.

Fără cravată

Fără cravată. Pe timp de caniculă, biroul se transformă în saună, așa încât lipsa cravatei dă o stare de confort. Este recomandabil ca bărbații să opteze pentru cămăși care nu obligă la cravată. Se poate deschide un nasture, mânecile se pot sufleca, munca la birou putând fi astfel acceptabilă vara.

Descoperiți și alte articole interesante de la rubrica Social.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here