Guma de mestecat, la fel de eficientă ca aţa dentară

0
108

guma-mestecatGuma de mestecat poate fi la fel de eficientă în înlăturarea bacteriilor dăunătoare din cavitatea bucală ca aţa dentară, susțin cercetătorii olandezi de la Universitatea din Groningen. Studiul, care a fost publicat în revista Plos One.

Oamenii de știință care au participat la acest studiu au descoperit că o singură gumă de mestecat poate îndepărta aproximativ 100 de milioane de bacterii dăunătoare – circa 10% din cantitatea de microbi din salivă – în 10 minute. informează Daily Mail.

Experții afirmă că guma de mestecat ar putea fi la fel de eficientă ca aţa dentară, deşi fiecare dintre acestea acţionează în zone diferite ale cavităţii bucale, dar avertizează că doar guma care nu conţine zahăr a fost folositoare, substanţa dulce “hrănind” bacteriile din cavitatea bucală.

În urma studiului, cercetătorii au descoperit că guma a fost foarte eficientă în primele 30 de secunde de mestecare, iar apoi a fost mai puţin folositoare, înlăturând mai greu bacteriile.

De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că, dacă guma este mestecată continuu, în cele din urmă, unele dintre bacteriile absorbite de aceasta se întorc în cavitatea bucală.

Aceştia au mai spus că cercetarea lor ar putea fi folosită pentru crearea unei gume de mestecat care să îndepărteze anumite bacterii – ce pot provoca boli – din cavitatea orală.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here