„Hai în sat la Operă” aduce spectacole de renume în localităţiile rurale. Unde au loc primele reprezentații

0
38
Hai în sat la Operă - aduce spectacole de renume în localităţiile rurale
Hai în sat la Operă – aduce spectacole de renume în localităţiile rurale

Hai în sat la Operă – aduce spectacole de renume în localităţiile rurale

Zece spectacole de operă vor avea loc în zece localităţi rurale din judeţul Cluj, în cadrul proiectului lansat, luni, în premieră naţională, „Hai în sat la Operă”, prin care se dorește suplinirea lipsei evenimentelor culturale şi stimularea localnicilor să participe la astfel de evenimente.

Alin Pop, membru fondator al Asociaţiei Culturale „Hai în Sat”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că spectacolele se vor desfăşura în căminele culturale din localităţi în ziua de duminică, relatează Mediafax.

„Vor fi organizate zece spectacole de operă în zece localităţi din mediul rural din judeţul Cluj, cu populaţie românească şi maghiară, în comunităţi în care să se justifice derularea unui astfel de act de cultură. Proiectul se va derula până la sfârşitul lunii februarie 2019, scopul fiind suplinirea lipsei evenimentelor culturale din mediul rural şi stimularea localnicilor să participe la astfel de evenimente. Spectacolele, susţinute de artiştii Operei Naţionale Române şi Operei Maghiare Cluj-Napoca, se vor desfăşura în căminele culturale din localităţi în ziua de duminică, astfel că a duce opera într-un astfel de loc justifică denumirea de cămin cultural”, a spus Pop.

Hai în sat la Operă – aduce spectacole de renume în localităţiile rurale

Organizatorii au mai precizat că în cadrul fiecărui eveniment va avea loc şi tragerea la sorţi a câştigătorilor unor abonamente pe întreaga perioadă a stagiunii, dar şi a unor bilete cu preţ redus.

Repertoriul spectacolelor va cuprinde piese de operetă, lied românesc, cântece din repertoriul universal, dar şi musicaluri.

Deschiderea va avea loc în satul Suceagu în 14 octombrie, proiectul urmând să se încheie în comuna Baciu la sfârşitul lunii februarie 2019, unde spectacolul ar putea fi completat de un concert Iris Simfonic.

Citește și: 

Dovedit științific: Muzica ne face mai deștepți și mai buni
Cele mai importante 10 curente muzicale
Despre tulburările lumii de astăzi: Sufletul nostru este asemenea unui instrument muzical
Părintele Teofil Părăian – Despre folosirea instrumentelor în muzica bisericească
Idei geniale care au schimbat omenirea – Muzica

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here