”Hamlet” revine pe ruinele Curţii Domneşti din Târgovişte

0
118

hamlet01-2400x1590Spectacolul ”Hamlet” va fi jucat, săptămâna viitoare, pe ruinele Curţii Domneşti din Târgovişte, în cadrul manifestărilor Zilele Cetăţii. Spectacolul, în regia lui Kemal Başar (Turcia), este unul itinerant, se joacă la Turnul Chindiei, la biserica din interiorul Curţii Domneşti, în faţa bisericii, în sala tronului şi pe ruinele de lângă turn, informează in comunicat de presă.  Hamlet s-a jucat prima dată pe ruinele Curţii Domneşti din Târgovişte în luna iunie, în cadrul Festivalului Babel.

”După o avanpremieră cu un public record (de zece ori mai mulţi spectatori decât capacitatea spaţiului de joc), spectacolul Hamlet în regia lui Kemal Başar, revine la Târgovişte! Curtea Domnească va fi din nou gazda acestui spectacol itinerant, în aer liber, bazat pe capodopera lui William Shakespeare, în datele de 9 şi 10 septembrie, de la ora 20.00”, se arată în comunicat ul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

Regizorul turc Kemal Başar a întâmpinat provocarea montării unei asemenea piese cu curaj şi cu hotărâre, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos, menţionează sursa citată. Actorii Bogdan Farcaş şi Sebastian Marina întrupează extraordinar conflictul dintre Hamlet şi Claudius, iar tragedia prinţului danez capătă o nouă dimensiune în ruinele Cetăţii Domneşti.

”Viziunea regizorală a lui Kemal Başar uneşte perfect momentele cheie ale acţiunii cu diversele spaţii oferite de Curtea Domnească, în aşa fel încât publicul, mişcându-se de la o scenă la alta, se poate simţi cu adevărat martor la drama personajelor. Castelul Elsinore îşi intră în drepturi ca unul din ‘personajele’ principale ale piesei, spaţiu labirintic, impunător, martor şi catalizator al jocurilor de putere şi al tragediei. Publicul târgoviştean are astfel ocazia de a se scufunda în atmosfera unui spectacol atât de veridic încât realitatea se poate confunda cu scena, poate mai mult decât oricând”, se mai arată în comunicatul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

Spectacolul Hamlet din Curtea Domnească este parte a unui program Shakespeare al Teatrului Tony Bulandra, împreună cu reprezentaţiile ”Cum vă place”, ”Îmblânzirea Scorpiei” şi ”Romeo şi Julieta”, cât şi a viitoarelor premiere ”MacBeth” şi ”A Douăsprăzecea Noapte”, care vor putea fi vizionate la începutul stagiunii 2014/2015.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here