Havasi Balasz: cel mai rapid pianist din lume

Havasi Balasz și talentul la pian

0
137

Havasi Balasz și talentul la pian

Havasi Balasz -Auzim frecvent în jurul nostru vorbindu-se despre talentul de a cânta. Fie că ne referim la abilitățile unui solist vocal, fie că vizăm capacitatea de a cânta la un anumit instrument muzical. Talentulul și creativitatea sunt cuvintele pe care le rostim imediat.

pianDe cele mai multe ori talentul înseamnă performanță

Și iată cum nu puține sunt ocaziile în care întâlnim persoane care ne uimesc.

De pildă, în anul 2009, pianistul maghiar Havasi Balasz a primit titlul de cel mai rapid pianist din lume, din partea comisiei Guinness World Records.

Conform Agerpres, recordul a fost realizat la Budapesta, în sala de concerte a Academiei Maghiare de Muzică, pianistul reușind să apese de 498 de ori aceeași clapă de pian într-un singur minut.

Cu ajutorul talentului său incontestabil, a pasiunii și a inovației, Havasi Balasz a studiat pianul încă de la vârsta de patru ani

Apoi a pus bazele unui stil muzical complet nou, original și unic, care aduce un omagiu atât muzicii clasice, cât și altor genuri muzicale.

De numele celebrului pianist se leagă un număr de patru proiecte muzicale diferite. Unul dintre ele fiind show-ul extraordinar de aproape două ore și jumătate intitulat ”Havasi Symphonic”.

Potrivit site-ului oficial havasi.eu, în 2010, criticii au considerat spectacolul ca fiind unul dintre cele mai complexe proiecte, în care muzica fuzionează cu celelalte arte.

Astfel, pianistul Havasi Balasz a devenit cunoscut pe plan internațional

Și continuă să impresioneze publicul prin spontaneitatea sa.

Mai mult, acesta se poate mândri cu un număr de 11 discuri de platină.

În anii 2011, 2012 și 2014 Havasi a susținut în România trei concerte la Sala Palatului. Iar astăzi, 25 aprilie 2015 va susține un concert în cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Sfântu′ Gheorghe.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here