Teatru TV promovat prin vizionări în avanpremieră

0
94
 piesa de teatru Hedda Gabler la tvrTVR a lansat un nou proiect care vizează promovare teatrului TV în rândul publicului prin organizarea de vizionări în avanpremieră a celor mai recente montări.

Primul eveniment a avut loc recent la Teatrul TVR din Capitală, unde a fost proiectată, în avanpremieră, piesa de teatru Hedda Gabler , în regia lui Dominic Dembinski. Spectacolul este realizat în aceată vară în platourile TVR după textul dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. El il are în centru un personaj simbolic, care aduce în prim-plan un model de tragică emancipare feminină.

Hedda Gabler – emanciparea feminina

Evenimentul, organizat de Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, şi Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti, a marcat împlinirea unui veac de când femeile norvegiene au primit dreptul de a vota.

Invitati la eveniment

Alături de Excelenţa Sa, doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Regatului Norvegiei în România şi Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR, au fost prezenţi si actori din distribuţie. Amintim: Ilinca Goia, Adrian Titieni, Rodica Popescu Bitănescu; Ruxandra Sireteanu, Ana Ioana Macaria, Demeter Andras; Valentin Popescu -, regizorul Dominic Dembinski şi echipa de creaţie, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai managementului TVR.

Printre invitaţii speciali s-au aflat actorii Florina Cercel, Ileana Stana Ionescu, Rodica Mandache; Olga Delia Mateescu, Tamara Creţulescu, Iuliana Moise, George Ivaşcu; regizorii Victor Ioan Frunză, Lucian Dobrovicescu, Cornel Mihalache, Silviu Jicman; criticii de teatru Florica Ichim, Ludmila Patlanjoglu, Valentin Nicolau, membru CA al TVR; reprezentanţi ai unor Ambasade din Bucureşti.

Piesa Hedda Gabler este difuzată pe TVR 2, TVR HD şi online, pe tvrplus.ro. Ea este in seria de premiere teatrale de televiziune pregătite de TVR pentru public său începând cu luna noiembrie.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here