Horia Mihail şi Tiberiu Soare – doi interpreţi prieteni şi muzica lui Schumann şi Brahms, la Sala Radio

0
135
Horia Mihail şi Tiberiu SoarePrietenii artistice şi partituri romantice în întâmpinarea Mărţişorului sunt cadoul pentru melomani în ultima zi a lunii februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Schumann va fi interpretat de pianistul Horia Mihail împreună cu Orchestra Națională Radio. Ei vor sta sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, de care pe solist îl leagă o frumoasă prietenie.

Întreaga seară va sta de altfel sub semnul acestui frumos sentiment. El va continua cu Simfonia I în do minor de Brahms, cunoscut fiind faptul că o deosebită legătură de prietenie şi apreciere artistică reciprocă a existat între soţii Schumann şi Johannes Brahms.

Veţi asculta de asemenea şi lucrarea Stampe a compozitoarei românce Cornelia Tăutu,. Ea este cunoscută publicului larg mai ales datorită creaţiilor sale de muzică de film, care au ilustrat filme ca „Moromeţii”, „Imposibila iubire”, „Buzduganul cu trei peceți” ş.a.

Solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, Horia Mihail susţine numeroase concerte şi recitaluri pe scena Sălii Radio din Bucureşti; el colaborează cu orchestre de profil din ţară; este totodată solist al Filarmonicii din Braşov. Artistul a susţinut (solo sau alături de alţi muzicieni români importanţi) ediţiile succesive ale turneelor naţionale Pianul călător; Duelul viorilor, Cele trei Dive; Flautul de aur, Vioara lui George Enescu la sate.

A concertat în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai (2010). In ultimii ani a participat la Varna Summer International Music Festival;  Bucharest Music Film Festival; Festivalul internaţional George Enescu;  Festivalul internaţional Nopţi pianistice – Chişinău; Balchik Classic Days – Bulgaria. Totodată, în acest an a susţinut recitaluri în cadrul unor importante festivaluri din Ushuaia şi Buenos Aires (Argentina).

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here