Cunoscutul pianist român Horia Mihail va concerta la Chișinău

0
95

Horia MihailCunoscutul pianist român Horia Mihail va concerta la Chișinău vineri, 15 noiembrie, în cadrul unui spectacol muzical dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului polonez L. Lutoslawski, după cum a declarat pentru Moldpres directorul Filarmonicii ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, Svetlana Bivol.

Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijor — Alexandru Ganea (România).

Spectacolul muzical este organizat de Institutul Polonez din București, în colaborare cu Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”. Vor fi interpretate piese ale compozitorilor Lutoslawski, Mozart, Beethoven, Schumann.

Pianistul Horia Mihail este solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio și al Filarmonicii din Brașov. A absolvit Academia de Muzică de la București, Universitatea de Muzică din Illinois (SUA) și Universitatea din Boston. A fost solist al orchestrei ”Boston Pops”, sub bagheta dirijorală a celebrului compozitor John Williams, autorul coloanelor sonore din filmele ”Harry Potter”, ”Star Wars”, ”Home Alone”, ”Indiana Jones”, ”Jurassik Park”, etc. Pianistul Horia Mihail a susținut concerte în alte 18 țări ale lumii, notează Moldpres.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here