Hrişca, recomandată diabeticilor

0
194

Hrisca 1Hrişca, recomandată diabeticilor.

Hrişca este o cereală asemănătoare orezului, chiar dacă boabele seamănă cu cele de grâu. Are gust dulce-aromat.

Aceasta se prepară la fel ca orezul sau alte cereale, prin fierbere.

200 g boabe de hrişcă, bine spălate şi acoperite cu apă, după circa două ore, adică după ce se umflă, pot fi consumate ca atare, mai ales în cadrul regimurilor de detoxifiere şi revitalizare.

Seminţele de hrişcă sunt hrănitoare şi pot fi folosite ca garnitură la preparate din carne. Mai intră şi în compoziţia plăcintelor, budincilor, biscuiţilor, pilafului, sosurilor, salatelor.

Făina de hrişcă, închisă la culoare şi mai puţin rafinată, deci mai sănătoasă, dă o savoare specială prăjiturilor.

Bunicile noastre mai ştiau să prepare şi miere de hrişcă, vâscoasă şi mai închisă la culoare, din care se făcea turtă-dulce. Hrişca se poate mânca şi prăjită în tigaie.

Ca medicament, trebuie să ştim că aceasta tratează diabetul zaharat.

Studiile  demonstrează că hrişca (fructul plantei Fagopyrum), influenţează procesul de toleranţă la glucoză. O lingură de hrişcă se amestecă cu trei linguri de iaurt sau lapte, se lasă amestecul peste noapte într-un loc călduros, iar dimineaţa se mănîncă pe stomacul gol.

Hrişca are o extraordinară calitate.

Întăreşte vasele subţiri de sânge la nivel local. Conţine mai mult calciu decît grâul şi este bogată în lisină, un aminoacid pe care organismul uman nu-l produce. Ceaiul de hrişcă reduce umflăturile şi edemele.

Sursa: ”Remedii naturiste”

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here