Iași: Au început înscrierile: „Hai la teatru!”

0
78

Trupele de teatru ale elevilor sunt invitate pe scena „Luceafărului” ieşean

teatruTrupa de teatru de la Răchiteni, judeţul Iaşi

Festivalul „Hai la teatru!” – concurs al trupelor din şcolile şi liceele judeţului şi oraşului Iaşi, organizat de Teatrul „Luceafărul”, a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. În aceste zile, s-a dat startul înscrierilor pentru competiţia se va desfăşura în perioada 19 – 20 martie 2014: „Succesul de care s-au bucurat ediţiile precedente ne determină ca, în preajma Zilei Internaţionale a Marionetei şi Zilei Internaţionale a Teatrului de Animaţie, să cedăm, temporar, scena elevilor-artişti care iubesc teatrul. Festivalul nostru este o manieră eficientă de a-i apropia pe tineri de arta scenică, într-un mod mai activ decât postura tradiţională de spectatori”, afirmă Oltiţa Cîntec, director artistic al Teatrului.

 Manifestarea va avea trei secţiuni:

 – clasele I – IV

 – clasele V – VIII

 – clasele IX – XII.

 Premiile vor fi acordate pe aceste categorii de vîrstă.

Trupele interesate trebuie să depună la secretariatul teatrului sau să expedieze prin poştă (str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi), până la data de 25 februarie, o înregistrare video a spectacolului propus (CD sau DVD) însoţită de o prezentare a formaţiei (nume, activitate, componenţă, profesor coordonator, participări la manifestări similare, palmares etc). Materialele vor fi însoţite de precizarea “Pentru Festivalul «Hai la teatru»!”.

Selecţia va fi făcută de organizatori, iar ansamblurile selecţionate vor fi înştiinţate până cel târziu la data de 4 martie. Este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decât cele care au fost prezentate la ediţiile precedente. Durata reprezentaţiei trebuie să fie de cel puţin 15 minute şi de cel mult o oră.

Se pot înscrie la preselecţie spectacole în limba română, dar şi în limbi străine.

Sursa: Evenimentul regional al Moldovei

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here