Iaurtul… element esențial în echilibrarea dietei!

0
127
IaurtulSărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, motiv pentru care în fiecare casă se găsesc bucate  și preparate dintre cele mai alese. Dar câți dintre noi se gândesc oare și la ceea ce urmează după ce organismul nostru a asimilat mai multe grăsimi decât era necesar.

Acesta este momentul perfect în care să ne „revenim˝. Să conștientizăm că organismul nostru are nevoie și de o cantitate de bacterii benefice, care să acționeze asupra tractului digestiv. Iaurtul poate îndeplini aceste cerinte.

Așadar, echilibrarea dietei după ce noi am tot exagerat cu alimentația după Sărbători se poate realiza cu ajutorul… iaurtului.

Potrivit portalului http://www.csid.ro , „multe dintre iaurturile care se găsesc de vânzare au în componența lor culturi vii de bacterii. Un aspect vital în ceea ce priveşte acest produs, este cel probiotic. Cuvântul “probiotic” are la bază principiul “pro viaţa”. Se referă la maniera în care anumite organisme vii pot avea un rol benefic atunci când sunt ingerate în cantităţi corespunzătoare.˝

Componentă importantă în alimentația zilnică, produsele lactate sunt cunoscute ca având un conținut bogat în nutrienți esențiali pentru creșterea și menținerea mușchilor și oaselor, indiferent de vârstă.

Iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, care echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conţine.

Medicii nutriţionişti recomandă ca din meniul Sărbătorilor de iarnă să nu lipsească iaurtul. Acesta se plaseaza pe locul al doilea în ierarhia alimentelor sănătoase, dense în nutrienţi, după fructe şi legume, se arată într-un comunicat Sănătatea Press Group.

Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române a reliefat pentru http://www.gandul.info că „iaurtul este un aliment esenţial, cu densitate nutriţională foarte bună şi purtător al unor nutrienţi importanţi pentru sănătate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plasează pe locul doi în ierarhia alimentelor sănătoase, dense în nutrienţi, după fructe şi legume. Iată de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii”.

Conținutul său bogat în proteine cu valoare nutritivă înaltă asigură organismului toţi cei nouă aminoacizi esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii ţesuturilor.

„Iaurtul este o foarte bună alternativă atunci când simţim nevoia de ceva dulce. În plus, spre deosebire de o prăjitură sau un alt aliment cu un conţinut caloric ridicat, iaurtul are puţine calorii şi este la fel de gustos. Oferă o senzaţie de saţietate care persistă mai mult timp; el este astfel de mare ajutor persoanelor care doresc să-şi reechilibreze dieta. De asemenea, datorită conţinutului de bacterii vii, iaurtul ajută sistemul digestiv să funcţioneze corect. El previne acumularea de toxine, constipaţia, episoadele diareice; amelioreaza simptomele sindromului de colon iritabil. Este atât de simplu să ne menţinem sănătatea prin introducerea iaurtului în dieta noastră zilnică”, a mai adăugat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here