iCEE.fest 2018: Câştigătorii competiţiei 200 Seconds of Fame

0
61

Organizatorii iCEE.fest, cel mai mare eveniment din sud-estul Europei dedicat tendinţelor la zi din lumea internetului, comunicării, marketingului digital şi tehnologiilor din domeniu. au anunţat câştigătorii secţiunii 200 de secunde de faimă (200 Seconds of Fame), rezervată antreprenorilor. Aceștia sunt WakeZ şi Clark.

Nu mai puţin de 10 startup-uri generaliste şi 5 startup-uri pe eHealth au fost în competiţia rezervată antreprenorilor la iCEE.fest.

Din cei 15 finalişti care au urcat pe scenă pentru a-şi prezenta proiectele, în a doua zi a festivalului, juriul şi publicul au votat ales deopotrivă, la secţiunea sănătate, proiectul WakeZ. Este vorba despre un dispozitiv purtabil care monitorizează ciclul somnului pentru a te trezi odihnit. WakeZ are un algoritm care mapează somnul în funcţie de variaţia somnului. WakeZ calculează când e momentul ideal să te trezească, potrivit Start-up.ro.

La competiţia generală, juriul a punctat cel mai bine proiectul propus de Sypher, introdus în competiţie în calitate de “startup românesc care ajută companiile mari să implementeze prevederile GDPR cu uşurinţă, automatizând sistemele şi procesele, pentru ca firmele să nu fie nevoite să caute mereu documentele”.

Câştigătorul competiţiei generale 200 Seconds of Fame în 2018 a fost însă proiectul preferat de public. Spectatorii şi cei care au intrat în legătură online cu festivalul au votat pentru Clark, o echipă premiată şi la Innovation Labs care creează ochelari inteligenţi industriali.

“Aceştia pot fi folosiţi în diverse domenii industriale pentru a creşte productivitatea angajaţilor şi aceştia să primească informaţii în timp real”, arăta prezentarea proiectului. Echipa a primit premiul în valoare de 2000 de euro, informează Mediafax.

Ana Grama