iCEE.fest 2018: Peste 70% din românii de pe Facebook sunt conectaţi la afaceri din străinătate

0
122

Primele întâlniri din debutul iCEE.fest 2018, eveniment care are loc în perioada 14 şi 16 iunie, la Grand Cinema Digiplex din cadrul Băneasa Mall din Bucureşti, au trecut prin elementele care se întrevăd în viitor după perturbarea prin tehnologie (disruption by tehnology) şi tendinţele esenţiale din lumea digitală, prezentate de lideri de la companiile majore din domeniu.

Potrivit Mediafax, Andrew Weld Moore, Manager Global Marketing Solutions Facebook, a atras atenţia asupra perspectivelor de dezvoltare a tehnologiei pentru telefoane mobile şi importanţei imaginilor la întâlnirea care a deschis ediţia din 2018 a iCEEfest pe scena Upgrade, înainte să intre în sesiunea de prezentări dedicate tendinţelor esenţiale din domeniul digital, pentru a vorbi despre modurile în care trendurile globale devin personale.

“Simplificarea este cheia”, a spus Brendan Keenen de la CNN, care i se alăturase în prima dezbatere.

Ben Phillips, de la Mediacom, a remarcat faptul că, în momentul de faţă, este posibil să fie măsurate modurile în care utilizatorii interacţionează cu conţinutul în moduri care nu au fost accesibile niciodată.

Alături de ei, în discuţia moderată de Dragoş Stanca, au fost Dan Oros (Google), Jean Christophe Demarta (The New York Times) şi Constantine Kamaras (IAB Europe).

Dacă, până acum, globalizarea era văzută ca un proces unidirecţional, care orienta consumatorii mai ales spre Statele Unite, noile tendinţe demonstrează că tehnologia nuanţează acest peisaj, arătând că, dacă majoritatea britanicilor respectă schema anterioară, jumătate dintre ruşi sunt dispuşi să cumpere lucruri din Japonia, alte pieţe se orientează spre Franţa şi aşa mai departe, a explicat Andrew Weld Moore.

Mai mult, “70% din românii care au conturi pe Facebook sunt conectaţi şi cumpără produse de la afaceri din afara ţării”, a mai spus acesta.

Ana Grama