Icoane Facatoare de minuni a Maicii Domnului din tara noastra

Maica Domnului este Aparatoarea noastra

0
174

Icoana Maicii Domnului Lidianca de la Manastirea Neamt
Icoana Maicii Domnului Lidianca de la Manastirea Neamt

Maica Domnului este Aparatoarea noastra

Maica Domnului- Multe icoane Facatoare de minuni a Maicii Domnului ne ajuta pe noi crestinii Ortodocsi sa tinem calea dreapta in viata.

In tara noastra, avem multe Icoane Facatoare de minuni ale Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu la care putem alerga cu totii si Maica Domnului este scutul si Aparatoarea noastra in toate nevoile.

Mi-a fost dat sa vad intr-o tara ca Italia, oameni de alta religie care aveau de asemenea o credinta puternica in Maica Domnului. Si credeti-ma, pe cati i-am vazut rugandu-se la Ea, pe toti i-a ajutat Maica noastra. Am ramas uimita sa vad cata evlavie au si alte popoare fata de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.  Si cum ea acopera oamenii de pretutindeni, care alearga la Sfant Acoperamantul ei.

Icoana Facatoare de minuni de la Manastirea Neamt

Eu personal inchinandu-ma la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt, am simtit mare ajutor. De asemenea m-am inchinat si la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadambu, care a plans in mai multe perioade. Si acolo am simtit ajutor si har de la Maicuta Domnului. Si stiu ca nimic nu este intamplator, ca Maica Domnului nostru Iisus Hristos ne cheama mereu la ea si nu lasa pe nimeni fara raspuns bun la cererea sa. Eu una nu am avut nici o problema care sa ramana nerezolvata, atunci cand m-am rugat  la Maica Domnului.

În ceea ce privesc icoanele, feţele bisericeşti susţin că, cel puţin teoretic, fiecare poate face minuni. \’Puterile\’ lor se trag din faptul că sunt sfinţite înainte de a intra în biserică. Unele au căpătat o aură de legendă datorită unor cazuri speciale relatate de credincioşi. La aceste icoane se fac, în momentul diferitelor sărbători religioase, adevărate pelerinaje.

Institutul Oxford a studiat fenomenul
Un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit în 2004, special la Craiova, pentru a analiza câmpurile energetice emanate de Icoana Făcătoare de minuni de la Catedrala Episcopală ‘Madona Dudu”. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna pur şi simplu. Reacţia specialiştilor a fost ceva de genul:
“Este aproape vie.” Aşa ceva nu văzuseră niciunde în lume şi fuseseră în foarte multe locuri ‘sfinte’, a declarat la vremea respectivă preotul Petre Mocanu.
În comuna 23 August, judeţul Constanţa, o icoană a plâns în primăvara lui 2006 cu lacrimi de mir, adunând o mulţime de credincioşi, unii veniţi chiar din Bucureşti pentru a se ruga la Icoana Facătoare de minuni.

 Povestea  Icoanei Facatoare de minuni

Povestea acesteia este simplă: în 2004 au venit în localitate doi călugări. Mai întâi au locuit într-un vagon, apoi într-un cort.
Mult mai târziu au ridicat biserica, dar, se spune, uşor nu le-a fost, au avut probleme cu pământul, le-a ars troiţa din faţa bisericii. \’Poate că de aceea a plâns icoana, ca să pună capăt tuturor necazurilor. Pentru că icoanele plâng de răutatea oamenilor\’, a declarat părintele Bretanion.

La 20 km de Botoşani, în Mănăstirea Sihăstria Voronei, o icoană a Maicii Domnului este diferita fata de alte icoane care sunt pictate conform canoanelor bisericesti. Fecioara e reprezentată ţinându-şi Fiul de mână şi nu în braţe, aşa cum sunt toate icoanele ce o reprezintă pe Maica Domnului.
Icoana a fost pictată în 1875, în urma unei revelaţii avute de unul din călugări. Ea simbolizează intrarea Fecioarei în templu, de mână cu Fiul Său, Iisus. Un fapt cu totul deosebit este acela că din orice colţ al schitului admiri icoana ai senzaţia că Maica Domnului te priveşte direct în ochi.

 Unele din cele mai cunoscute Icoane Facatoare de minuni

Icoana Maicii Domnului din Mănăstirea Neamţ
A fost donată voievodului Alexandru cel Bun de împăratul bizantin Manuel Paleologu, în anul 1401. Mănăstirea adăposteşte o bibliotecă imensă, înzestrată cu peste 18.000 de volume.

Icoana Sfintei Ana din Mănăstirea Bistriţa
Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana a fost pictată de doi călugări din părţile Ierusalimului între anii 1150-1250. Icoana o înfăţişează pe Sfânta Ana ţinând în braţe o copilă, nimeni alta decât fiica sa, Sfânta Fecioara Maria.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Golia

Se spune că această icoană înfăptuieşte minuni încă de pe vremea domnitorului Vasile Voievod. Mănăstirea Golia l-a adăpostit pentru o perioadă scurtă şi pe scriitorul Ion Creangă.

Icoana Maicii Domnului \’Madona Dudu\’
E una dintre mândriile Olteniei. Icoana a fost găsită într-un dud, acum câteva sute de ani, de către un evreu pripăşit prin Oltenia, care a luat-o spre a o vinde. După ce a primit banii pe ea, spre uimirea lui, icoana a reapărut în dud.

Icoana Maicii Domnului din Biserica Icoanei
Legenda spune că acum câteva secole un trecător a adormit în parcul care era pe locul actualei biserici. Trezindu-se, a văzut icoana cu chipul Maicii Domnului. Aceasta i-a spus să ridice o sfântă biserică acolo.

Maica Domnului de la Mănăstirea \’Dintr-un lemn\’
Tradiţia spune că un cioban ar fi văzut în vis pe Maica Domnului, care i-a poruncit să taie din poiană un stejar falnic şi să facă din el o biserică mică din lemn. Tăind stejarul, ar fi găsit în trunchiul lui Icoana Maicii Domnului.

 

Ionela Moldovanu