Zilele Filmului Românesc la Madrid

0
81

ICR MadridCea de-a V-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc continuă, în ianuarie, la Cinematograful Cine Dore şi propune un program paralel de filme la sediul Institutului Cultural Român (ICR) de la Madrid.

Potrivit unui comunicat al ICR Madrid, sediul Institutului va găzdui proiecţia a patru lungmetraje, pe 8 ianuarie. Propunerea spaniolului Oskar Alegria, “La casa Emak Bakia”, va deschide acest program.

Tot la sediul ICR Madrid, în perioada 8-29 ianuarie, vor putea fi vizionate: “Poziţia copilului” de Călin Peter Netzer, câştigător al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin (2013) şi două filme spaniole realizate cu participarea unor case de producţie din România – “Anochece en la India” (“Noaptea vine în India”) de Chema Rodriguez, cu Clara Vodă şi Juan Diego (coproducţie Spania-România-Suedia, cu participarea Strada Film) şi “Canibal” (“Canibal”) de Manuel Martin Cuenca, cu Antonio de la Torre şi Olimpia Melinte (coproducţie Spania-România-Rusia-Franţa, cu participarea Libra Films).

Filmele sunt programate în fiecare joi, de la ora 19,30 şi accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Ediţia a V-a a Zilelor Filmului Românesc continuă şi la Cinematograful Cine Dore Filmoteca Espanola, în perioada 9-16 ianuarie. Vor putea fi vizionate o parte din filmele prezentate în luna decembrie 2014: “Love Building” de Iulia Rugină; “Quod Erat Demonstrandum” de Andrei Gruzsniczki; “Roxanne” de Valentin Hotea; “La limita de jos a cerului” de Igor Cobileanski; “Domnişoara Christina” de Alexandru Maftei.

Cea de-a V-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc este organizată de ICR Madrid, împreună cu Filmoteca Espanola (Cinemateca Spaniolă).

În luna decembrie, festivalul s-a bucurat de participarea a peste 1.000 de spectatori şi de aprecieri elogioase în presa de specialitate, mai informează ICR Madrid.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here