Ierburile suedeze

0
511

Ierburile suedezeIerburile suedeze – Micul bitter suedez

10 grame de aloe, 5 grame de smirnă, 0,2 grame de şofran;  10 grame de foi de sena (siminichie),  10 grame de camfor; 10 grame de rădăcină de revent (rabarbăr), 10 grame de rădăcină de curcumă (şofran-de-India);  10 grame de mană, 10 grame de Theriak venezian; 5 grame de rădăcină de lemnul-Domnului, 10 grame de rădăcină de anghelică.

Ierburile suedeze se pun la macerat în 11/2 litru de rachiu de secară sau de rachiu bun de fructe de 38-40%.

Intr-o sticlă de 2 litri cu gâtul larg şi se lasă să stea 14 zile în soare.

Se agită zilnic, de asemenea înainte de filtrarea într-o sticlă mică sau înainte de întrebuinţare. Cealaltă cantitate poate rămâne timp nelimitat peste plante. Se toarnă lichidul în sticle mici care se astupă bine şi se păstrează la rece. Astfel se poate păstra acest elixir mulţi ani. Cu cit stă mai mult, cu atît este mai eficace.

Reţeta cu Ierburile suedeze a fost găsită după moartea renumitului medic suedez, rectorul Facultăţii de medicină, dr. Samst, printre scrisorile sale.

Dr. Samst a murit într-un accident de călărie la vîrsta de 104 ani. Părinţii și bunicii lui atinseseră si ei o vârstă venerabilă.

Sună aproape ca o poveste şi totuşi s-a întâmplat întocmai. Pe când eram femeie tânără, am ajuns foarte grav bolnavă în apropiere de Lembach. Fiind izgonită din patrie, m-am îmbolnăvit într-un lagăr bavarez de tifos abdominal, o intoxicaţie cu carne, la care s-au adăugat un icter şi o ocluzie intestinală. Am zăcut peste o jumătate de an în spital. Cînd soţul meu ne-a adus pe mine, pe copilul nostru şi pe mamele noastre în Austria, de-abia mă ţineam pe picioare.

Noaptea începeau dureri care parcă îmi străpungeau organismul cu o sabie. In acele momente, nu puteam să stau nici pe scaun, nici întinsă, nici în picioare, nici să merg; concomitent se declanşau vărsături şi diaree. Eram o adunătură neajutorată de oase.

Medicul a recunoscut aici dureri ulterioare tifosului, care de multe ori se continuă încă ani de zile. într-o bună zi, o femeie străină mi-a adus o sticluţă cu un lichid maro închis, cu miros puternic. Aflase de boala mea şi voia să mă ajute. Mi-a spus că aceste ierburi suedeze o salvaseră şi pe ea de la o boală grea.

A adus şi copia unui „Manuscris vechi” în care se explica în 46 de puncte cum vindecă aceste picături orice boală.

Reţeta provenea din moştenirea unui renumit medic suedez. După cum scrie acolo, toţi membrii familiei sale au atins o vîrstă neobişnuit de înaintată. Bitterul suedez vindecă, conform punctului 43, şi „buboaiele şi pustulefe de ciumă, chiar dacă s-ar afla deja în gât”. Mai întâi am băgat picăturile în dulăpiorul de medicamente. Pur şi simplu nu mi-a venit a crede că aceste picături modeste mi-ar putea reda sănătatea, atunci când însuşi doctorul nu-mi mai putea aduce nici un ajutor. Dar curând am aflat cătnu era nici pe departe aşa.

Tocmai şedeam lîngă un coş cu pere răscoapte cărora trebuia urgent să li se găsească întrebuinţare, când am fost cuprinsă de o nouă criză. Cum fusesem asigurată că picăturile puteau fi folosite nu numai intern, ci şi extern ca nişte comprese, n-am stat pe gînduri şi mi-am pus o bucată de vată umezită cu picături -peste care am aplicat un săculeţ de nailon – sub formă de compresă pe burtă, am tras deasupra portjartierul ciorapului şi m-am apucat iar de treabă. Peste corpul meu s-a revărsat o senzaţie caldă, plăcută şi deodată am avut impresia că cineva ar trage din trupul meu cu o singură mişcare de mînă tot ce era bolnav.

Vă asigur că am scăpat cu această compresă unică, pe care am purtat-o toată ziua sub portjartierul ciorapului meu, de toate durerile şi indispoziţiile ultimelor luni. Boaia a zburat, ca suflată de vânt, şi niciodată n-a mai survenit o nouă criză.

Manuscris vechi (Ierburile suedeze: transcriere a puterii tămăduitoare):

Dacă se miros sau se trag pe nas mai des, se umezeşte vertebra cervicală, se pune o cârpă umedă pe cap, ele alungă durerea şi ameţeala, întăresc memoria şi creierul.

Ajută contra ochilor tulburi, înlăturîndu-le roşeaţa şi toate durerile, chiar când ochii sînt injectaţi, împăienjeniţi. Ele alungă chiar petele şi cataracta, dacă se umezeşte coada ochilor la timp sau se pune o cârpă umedă pe ochii închişi.

Pustulele de vărsat şi erupţiile de tot felul, de asemenea crustele din nas sau de oriunde pe trup sunt vindecate, dacă sunt umezite des şi bine. În caz de dureri de dinţi, se pune în puţină apă o lingură plină cu aceste picături şi se ţine câtva timp acest lichid în gură sau se umezeşte dintele dureros cu o bu­cată de cârpă. Durerea dispare şi infecţia se retrage treptat.

Băşicile de pe limbă sau alte leziuni care apar pe limbă sunt umezite sistematic cu aceste picături, drept care se vor vindeca în scurt timp.

Dacă gâtul este înfierbântat sau rănit, încât cineva numai cu greu poate înghiţi mâncarea şi băutura, să ia dimineaţa şi seara din picături. Să fie lăsate să alunece şi ele vor lua fierbinţeala şi vor vindeca gâtlejul.

Cine are crampe stomacale să ia la o criză o lingură plină.

În colici să se ia trei linguri pline, încet, una după alta, curând se va simţi alinarea.

Picăturile risipesc în organism gazele şi potolesc ficatul, izgonesc toate bolile de stomac şi pe cele ale maţelor şi ajută în constipaţie.

Sunt şi un leac excelent pentru stomac, dacă acesta digeră prost şi nu păstrează mâncărurile.

Tot aşa ajută şi în durerile veziculei biliare. Zilnic dimineaţa şi seara o lingură plină, iar noaptea comprese cu picături şi toate durerile vor pieri curînd.

În caz de hidropizie să se ia şase săptămîni la rînd dimineaţa şi seara o lingură plină în vin alb.

La durerile de urechi şi la vâjâitul în urechi să se umezească un tampon mic şi să se vâre în ureche. Ajută foarte bine şi readuce chiar şi auzul pierdut.

Dacă o femeie are dureri postnatale să i se dea trei zile la rînd dimineaţa o lin­gură plină în vin roşu; să fie pusă să facă după o jumătate de oră o plimbare; după aceea poate să mănânce de dimineaţă, dar să nu ia lapte. Să nu fie luate picăturile când se bea lapte.

Dacă Ierburile suedeze se iau în ultimele 14 zile de sarcină dimineaţa şi seara o lingură, se grăbeşte naşterea.

Pentru a scăpa mai uşor de placentă, se dă lăuzei o dată la două ore o linguriţă plină, până ce placenta este expulzată fără dureri.

Dacă după naştere apar inflamaţii la venirea laptelui, ele sînt îndepărtate rapid prin aplicarea cârpelor umede.

Ele izgonesc varicela din copii. Să se dea copiilor în funcţie de vârstă din aceste picături diluate în apă. Cînd bubuliţele încep să se usuce, să fie umezite mai des cu picături; atunci nu vor rămâne semne de la vărsat.

Picăturile folosesc copiilor şi adulţilor împotriva viermilor; chiar şi tenia este alun­gată de ele, numai că ele trebuie administrate copiilor în funcţie de vârstă. Să se lege o cârpă umezită cu picături pe buric, să se ţină mereu umedă.

Toate supărările provocate de icter sînt date curînd deoparte, dacă se ia de trei ori pe zi o lingură din Ierburile suedeze şi se pun comprese pe ficatul umflat.

Ierburile suedeze descongestionează toţi hemoroizii; vindecă rinichii, elimină lichidele ipohondrice din organism fără altă cură; îndepărtează melancolia şi depresiunile şi stimulează apetitul şi digestia.

Se descongestionează hemoroizii şi pe dinăuntru,=, dacă sunt umeziţi la început mai des şi sunt muiaţi prin administrarea internă a picăturilor, în special înainte de culcare. Să se pună extern un mic tampon umed cu picături. Face surplusul de sânge să curgă şi ajută contra usturimilor.

Dacă cineva a leşinat, i se deschide la nevoie gura, i se toarnă o lingură de picături şi bolnavul îşi va reveni. •

Prin administrare internă, acest mijloc goneşte şi durerea convulsiilor (spasmelor), aşa că vor înceta cu timpul.

În caz de tuberculoză pulmonară să se ia zilnic aceste picături pe stomacul gol şi să se continue cura timp de şase săptămâni.

Dacă o femeie îşi pierde ciclul lunar sau acesta este prea abundent, ia aceste picături trei zile şi repetă asta de douăzeci de ori. Ele vor potoli ce este prea mult şi vor echilibra ce este prea puţin.

Acest leac ajută şi contra poalei albe.

Dacă cineva suferă de epilepsie, trebuie să i se dea imediat picături. Bolnavul să ia apoi exclusiv acest leac, căci el fortifică atît nervii atacaţi cât şi organismul şi înlătură toate bolile.

Ele vindecă paraliziile, alungă ameţelile şi greţurile.

Vindecă şi variola, şi erizipelul.

Dacă cineva are febră – friguri mari sau intermitente – şi este total lipsit de vlagă, să i se dea o lingură cu picături; bolnavul, dacă nu şi-a împovărat trupul cu alte mijloace de leac, îşi va reveni curînd; pulsul va începe să bată normal şi, oricît de mare ar fi fost febra, el se va simţi curînd mai bine.

Picăturile vindecă şi cancerul, pustulele vechi şi negii, mîinile crăpate.

Dacă o rană este veche şi  purulentă sau are excrescenţe (muguri), atunci să se spele totul bine cu vin alb, după care să se pună pe ea o cârpă umezită cu picături. Ea înlătură umflăturile şi durerile, ca şi mugurii şi rana începe să se vindece.

Vindecă fără alt pericol toate rănile, că ar fi fost făcute prin lovire sau înţepare, dacă sunt umezite de mai multe ori cu aceste picături. Se ia o cârpă, se înmoaie în ele şi se acoperă rănile cu ea. Ele înlătură în scurt timp durerea, nu permit nici ar­sura, nici necrozarea şi vindecă şi rănile vechi căpătate printr-o rănire prin împuşcare. Dacă există şi găuri, atunci să se pulverizeze picăturile în rana care nu trebuie  neapărat curăţată înainte. Prin sistematica aplicare cu o cârpă umezită, vindecarea va veni curând.

Ele îndepărtează toate cicatricele, chiar dacă sunt vechi, semnele rănilor şi tăieturile, dacă acestea sînt umezite cu ele pînă la de 40 de ori. Toate rănile care sînt vindecate cu ajutorul acestor picături nu lasă cicatrice.

Vindecă din temelie şi toate fistulele, chiar dacă par incurabiie; răul poate fi oricît de vechi.

Vindecă toate rănile de pe urma arsurilor, de-or proveni e la foc, de la apă fierbinte sau de la grăsime încinsă, dacă rănile sunt umezite sistematic. Nu se formează nici băşici, fierbinţeala este trasă afară, chiar şi băşicile purulente sunt vindecate complet.

Servesc contra umflăturilor şi vînătăilor, chiar dacă provin dintr-o lovitură sau bătaie.

Dacă cineva nu poate să mănânce cu poftă, îi readuc gustul pierdut.

În anemie puternică, readuc şi culoarea pierdută, dacă sunt luate o vreme di­mineaţa. Curăţă sângele şi formează unul nou, îi stimulează şi circulaţia.

Durerile reumatice din mădulare sunt îndepărtate, dacă se iau picături dimineaţa; seara şi se pun cârpe umede pe locurile dureroase.

Ele vindecă mâinile  şi picioarele îngheţate, chiar dacă ar exista răni deschise. Cât  se poate de des, însă mai cu seamă noaptea, să se aplice cârpe umezite cu aceste picături.

Pe bătături să se pună un mic tampon umezit cu aceste picături, iar locul suferind să se ţină mereu umed. După trei zile vor cădea de la sine sau vor putea fi îndepărtate fără durere.

Dacă sunt înghiţite, vindecă şi muşcăturile câinilor turbaţi şi ale altor animale.

Ierburile suedeze ţămăduiesc tot şi distrug toate otrăvurile. Să se aplice şi o cârpă umedă pe răni.

În caz de ciumă sau alte boli contagioase este bine dacă se ia în timpul zilei de  mai multe ori din aceste picături; ele vindecă buboaiele şi pustulele de ciumă, chiar dacă s-ar afla deja în gât.

Cine nu poate dormi bine noaptea să ia din aceste ierburile suedeze înainte să se ducă la culcare. În caz de insomnie nervoasă, să se pună pe inimă o cârpă umezită cu picături diluate.

Un om beat poate fi trezit pe loc din beţie cu două linguri de picături.

Cine ia zilnic aceste picături dimineaţa şi seara n-are nevoie de altă doctorie; ele fortifică trupul, împrospătează nervii  şi sângele, înlătură tremurul mâinilor şl al picioarelor. Pe. scurt, gonesc absolut toate bolile. Trupul rămâne viguros, obrazul tânăr şi frumos.

Important: Toate cantităţile indicate ar trebui diluate cu ceai de plante sau apă.

Din punctele „Manuscrisului vechi” enumerate mai sus reiese marea şi minunata putere tămăduitoare a acestei compoziţii de plante. Se poate spune pe drept cuvânt că abia dacă mai există vreo boală la care ierburile suedeze să nu ajute; în orice caz, ele sunt considerate drept bază pentru orice tratament.

Sănătate din farmacia Domnului, Maria Treben

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here