FRUMUSEŢILE PĂMÂNTULUI: Cascadele de pe Iguazu | GALERIE FOTO

0
214

IguazuGarganta do Diabo, care se traduce Gatlejul Diavolului, este una una dintre cele mai impresionante căderi de ape din lume, parte din ansamblul Cascadelor de pe fluviul sud-american Iguazu. Imaginile panoramice, realizate de un grup de fotografi ruşi de la Airpano, redau forţa incredibilă a apei care devine înfricoşătoare, dar şi frumuseţea extraordinară a peisajului.

Situate în mijlocul pădurii tropicale, la frontiera dintre Argentina şi Brazilia, cascadele sunt înscrise în patrimoniul mondial UNESCO din 1984. Ansamblul cuprinde 275 de cascade ce se întinde pe aproximativ 3 kilometri. Cea mai înaltă dintre ele atinge este de 90 de metri.

O particularitate a acestei zone este că în perioada de secetă, vuietul apei involburate este înlocuit de o linişte de mormânt, deoarece apa pur şi simplu dispare. Pietrele şi mici lacuri rămase doar amintesc de incredibilul ansamblu de cascade.

Majoritatea cascadelor sunt pe teritoriul Argentinei; cei doritorii le pot vizita deoarece sunt amenajate mai multe circuite turistice, în mijlocul pădurii, deasupra braţelor fluviului Iguazu. De sus, privelistea este paradisiacă.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here