Impermeabilul. Știați că…

0
111

DSC_5983Primele încercări de impermeabilizare a obiectelor de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost făcute de matematicianul, astronomul și inginerul francez François Fresneau (1703-1770).

În 1751, el a adresat Academiei de Științe din Franța un memoriu în care amintea că încălțămintea și anumite haine pe care le-a uns cu extract din sevă de latex au devenit impermeabile rămânând la fel de frumoase.

În același raport Fresneau făcea unele precizări privind cauciucul și anume că el nu putea fi utilizat în stare brută fiind necesar a fi dizolvat pe post de rășină și apoi făcut lichid pentru a modela noi obiecte.

François Fresneau s-a născut la 29 septembrie 1703, la Marennes, Franța. A urmat studii de matematică, la Paris, sub îndrumarea profesorului M. Duplessis, iar doi ani mai târziu a devenit inginer. Din cauza unor probleme de sănătate și-a întrerupt studiile, iar în 1730, a fost confirmat astronom.

A locuit o perioadă îndelungată în casa Marchizei d’Ambres, care i-a fost și protectoare, ea obținându-i un post de inginer în 1732, în cadrul Ministerului Marinei, la Cayenne, Guyana. S-a stins din viață la 25 iunie 1770.

De-a lungul carierei a realizat o serie de cercetări științifice privind arborele de cauciuc, proprietățile rășinei și impregnarea materialelor.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here