Micul dejun – Motive să nu sari peste această masă

0
119

Ai tot auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar continui să sari peste el din diferite motive? Iată de ce ar trebui să încetezi să o faci.

micul dejun

Ai mai multă energie

Micul dejun oferă corpului nostru substanțele nutritive de care are nevoie pentru a funcționa la nivel optim. Oamenii care nu iau micul dejun au mult mai puțină energie decât cei care o fac. Gândește-te doar că o mașină nu poate avansa fără benzină nici măcar un metru. Iar organismul tău e una dintre cele mai rafinate mașinării din univers. Dacă nu ești absurd și nu i-ai cere mașinii tale să meargă fără benzină, de ce i-ai cere corpului tău să funcționeze fără hrană, mai ales după o pauză de 9-10 ore, cât s-au scurs de la cină?

Te concentrezi mai ușor

Oamenii care nu servesc micul dejun au probleme cu concentrarea. Cei care iau micul dejun se concentrează mult mai ușor și își îndeplinesc mai repede și mai bine sarcinile la serviciu. Vrei o mărire de salariu sau să avansezi profesional? Gândește-te că ți-ar fi mult mai ușor dacă te-ai hrăni corespunzător și ai avea mai multă energie. Chiar dacă ți se pare că sună ridicol, ce ai de pierdut?

Micul dejun perfect

Uneori chiar dacă mănânci dimineața este posibil să nu o faci cum trebuie. Mănânci prea puțin, cu mulți carbohidrați sau grăsimi, iar la prânz vei fi înfometat și vei consuma alimente “interzise”.

Chiar și un mic dejun clasic cu cereale, ceva fructe și lapte poate fi prea puțin, oferind doar 300 de calorii și 10 g de proteine. Micul dejun ar trebui să fie mult mai complex, cu aproximativ 500-600 de calorii, să aibă vitamine, minerale și nutrienți și cel puțin 20 g proteine și 5 g fibre.

Propuneri pentru micul dejun

Dacă nu știi ce să mănânci dimineață pentru a respecta regulile de mai sus, iată câteva exemple de mese gustoase, care pot fi preparate în câteva minute!

Sandviș cu brânză și cocktail din fructe de pădure

Prepară un sandviș gustos din două felii de pâine integrală prăjită cu o felie de brânză și introdu-l 15 secunde la cuptor. În acest timp, pune în blender o mână de cereale, o cană de lapte și câteva fructe de pădure congelate. Servește cocktail-ul alături de sandviș, va avea un gust minunat! 500 calorii, 26 g proteine, 12 g fibre.

Mic dejun pe fugă…

Alege un măr mare, un baton de cereale, un pahar de lapte degresat și gem de fructe sau unt de arahide. 500 calorii, 20 g proteine, 15 g fibre.

Omletă cu pâine prăjită

Pe o farfurie pune câteva linguri de spanac congelat, adaugă oul bătut, o bucățică de bacon sau șuncă și lasă-le 2 minute la microunde, până se face oul complet. Mănâncă omleta cu pâine prăjită și bea un suc natural de grapefruit. 540 calorii, 25 g proteine, 8 g fibre.

Sandviș cu banane

Pe două felii de pâine degresată (eventual fără sare) pune puțin unt de arahide sau gem dietetic și câteva felii de banană. Pune-le la cuptor pentru câteva secunde și servește-le alături de o cană de lapte cu cacao și îndulcitori. 570 calorii, 23 g proteine, 7 g fibre.

Santa Fe Burrito

2 ouă, câteva legume (fasole, ardei, porumb), puțină brânză degresată, o lipie și sos salsa. Ouăle se amestecă cu legumele și se coc câte un minut pe fiecare parte într-o tigaie fără ulei. Se pun pe lipie, se adaugă brânză rasă și puțin sos salsa. 530 calorii, 36 g proteine, 6 g fibre.

Articole interesante găsești la rubrica Stil de viață.

Brîndușa Dediu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here