Importanţa masajului

0
471

tablou-pietre-zen-art-04~l_1637153Importanţa masajului.

Energia noastră a oamenilor este furnizată de forța fundamentală divină sau energia supremă divină.

Această energie desemnează respiraţia, fluidele care circulă prin fiecare corp, dar și în lumea înconjurătoare. Manifestarea energiei divine în corpul uman se face cu ajutorul unor canale numite meridiane.

Aceste meridiane sunt străbătute de diferite puncte, numite centri divini.

Curgerea fluentă a energiei prin aceste meridiane este considerată esențială pentru a păstra o stare de sănătate bună!
Prin masaj, căile meridianelor sunt eliberate de blocajele ce s-ar putea produce la un moment dat, drept urmare, energia vitală va circula funcţional prin toate punctele şi ne va da o stare excelentă de sănătate.

Masajul este astfel o formă de vindecare atât a traumelor fizice care se ivesc, cât și a tensiunii psihice acumulate.

În masaj nu există separare între planul social, spiritual, mental şi fizic! Armonia acestor aspecte este esenţială pentru sănătate. Conflictele apărute între cele 4 planuri se vor manifesta ca o boală. Astfel prin drenarea țesuturilor, prin masaj, se încearcă restabilirea echilibrului energetic al organismului în totalitatea sa.

Vindecarea se face nu numai în noi, ci și în afara noastră!

Energia vitală acţionează ca un catalizator atât pentru organismul propriu, dar şi pentru mediul în care trăim, pentru semenii din jurul nostru. Energia divină circulă pretutindeni atât în noi, cât și în afara noastră, așa încât, dacă ne vom vindeca pe noi vom vindeca spaţiul în care trăim, îi vom vindeca pe ceilalți, lumea!

De asemenea, pentru îmbunătăţirea procesului de circulație a energiei, tradusă în planul fizic cu circulația sângelui şi a limfei, este necesară și concentrarea asupra respirației.

Respirația trebuie să fie profundă, de aceea este bine să alocăm zilnic 5-10 minute de respirație profundă și meditație (rugăciune) pentru a ne menține vitalitatea, entuziasmul şi emoțiile pozitive!

Petronela Baghiu

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here