În 2 februarie ursul ne spune cât de lungă va fi iarna

0
194

Conform meteorologiei populare, duminică ne vom putea da seama cât de lungă, cât de grea va mai fi iarna.

ursul - 2 februarieSe spune că de sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în 2 februarie, ursul iese din ascunzișul său de iarnă. El se uită în jur, iar dacă își observă umbra se întoarce și își continuă somnul. Aceasta pentru că iarna va fi lungă, mai ține mult și vor mai veni geruri cumplite. Însă, dacă ieșind din bârlog nu-și vede umbra rămâne afară. El pornește să-și caute hrană. Ursoaica își scoate puii și se duce la râu să-i spele, pentru că primăvara se apropie.

În timp ce în zona noastră ursul este cel care prevestește când scăpăm de gerurile iernii, în diverse țări ale lumii această sarcină revine altor animale. 2 februarie în America este denumită și Ziua Cârtiței; există țări în care bursucul este înzestrat cu aceste calități de predicții meteorologice, principiile de determinare a sosirii primăverii fiind aceleași ca și în cazul ursului.

În acest an, se pare că “ursul sătmărean” va avea o sarcină mai dificilă, deoarece toate site-urile de meteorologie prevestesc pe duminică cer variabil, alternând periodele însorite și cele înnorate.

Sursa: informatia-zilei.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here