„În acvariu“, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Zagreb

0
61

Filmul „În acvariu“, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, a obţinut distincţia pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Zagreb, Croaţia, care a avut loc în perioada 20 – 27 octombrie.

In acvariu„În acvariu“, de Tudor Jurgiu, spune povestea unui cuplu – George şi Cristina. Aceştia încearcă să se despartă, dar nu par să reuşească. Scurtmetrajul a fost prezentat în primăvara anului acesta în secţiunea Cinefondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unde a primit premiul al treilea.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor la Festivalul de la Zagreb, o menţiune specială a fost acordată islandezului Gudmundur Arnar Gudmunsson, pentru „Whale Valley“.

Juriul care a decis câştigătorii secţiunii de scurtmetraje, acelaşi care a decis şi premiile pentru lungmetraj, a fost format din producătoarea de film română Ada Solomon, criticul american Leo Barraclough şi regizorul sârb Srdan Golubovic.

Filmul „The Lunchbox“, de Ritesh Batra, ovaţionat în numeroase festivaluri, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj – Landoul de Aur – la Zagreb.

Totodată, croatul Nevio Marasovic a obţinut o menţiune specială pentru „Vis-à-Vis“. Producţia „The Captain and His Pirate“, de Andy Wolff, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, iar sârbul Željko Mirković a primit o menţiune specială, pentru „The Second Meeting“, în aceeaşi secţiune.

Sursa: Adevărul

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here