În formă în 15 minute – Joe Wicks

0
100
joe wicks

Joe Wicks – În formă în 15 minute cu rețetele și exercițiile fizice propuse de J. Wicks. Cum să deținem controlul și să ajungem la greutatea dorită. Să gătim ceva sănătos, care ne oferă energie!

Hashtag Leanin15

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că rețelele sociale sunt o rampă de lansare pentru oamenii simpli, care au ce arăta lumii, după cum tot ele sporesc sau întrețin notorietatea unor personalități deja consacrate. Este și cazul antrenorului personal Joe Wicks, urmărit în prezent pe Instagram de 2,4 milioane de oameni. Pe Twitter are 305K urmăritori și 86,6K Tweets. Wicks a devenit faimos în urma unor filmulețe de 15 secunde postate pe Instagram. În acestea prezenta rețete, cu hashtag-ul Leanin15, care aveau nevoie de doar 15 minute pentru pregătire.

Citiți și Postările pe Facebook ne trădează tipul de personalitate.

În cartea sa, „În formă în 15 minute. Mâncăruri și exerciții fizice pentru un corp suplu și sănătos”, Wicks povestește cu umor cum a început pentru el aventura în bucătărie. Își aduce aminte de prietenii care considerau că ceea ce face este inutil, că ar trebui să-și continue munca de antrenor personal și de instrucție… Sau cum vecinii săi îl auzeau vorbind pentru cameră și se întrebau ce e cu el. Și, cu toate că aloca mult timp și energie pentru gătit, filmat și postat în medie trei filmulețe pe zi, faptul că oamenii începeau să fie receptivi l-a stimulat.

Joe Wicks propune mici schimbări în stilul de viață

„Abordarea mea vizează mai degrabă mici schimbări de stil de viață decât urmarea unui regim strict”, susține Wicks care nu se ferește să recunoască faptul că mănâncă de multe ori la restaurant, ba chiar savurează desertul. Joe Wicks menționează în treacăt și felul haotic de a se alimenta anterior conștientizării importanței alimentelor pentru un nivel de energie ridicat și pentru o schimbare radicală a corpului. „Indiferent de cât de mult mă antrenam, nu puteam să fiu în formă cu o alimentație proastă. (…) Cu aceste noi cunoștințe și cu această nouă înțelegere a nutriției am reușit să slăbesc și să mă mențin.”

Citiți și Alimente pentru o viață sănătoasă – CASTRAVETE.

Cu ajutorul postărilor pe Twitter, Facebook, YouTube și Instagram, Wick a reușit să ajungă simultan la milioane de oameni, prin mii de rețete, exerciții fizice și fotografii care inspiră și conving. Din feedback-ul primit a realizat cât de șocantă este, de fapt, „industria” dietelor și cât de departe sunt dispuși oamenii să meargă pentru a slăbi.

Shift, Shape and Sustain – 3S

„Consider că astfel de diete restrictive sunt un factor ce contribuie la atât de multele tulburări alimentare și probleme de imagine corporală cu care ne confruntăm în ziua de azi. Oamenii au ajuns să fie convinși că singura modalitate de a slăbi e un regim drastic cu puține calorii, care dă naștere unui uriaș deficit de energie – dar asta nu duce decât la alimentația de tip yo-yo și la o luptă cu kilogramele care durează ani de zile, ceea ce nu este un mod de viață sănătos și nu trebuie acceptat ca normă.”

Citiți și PEPENELE – Prospețime și energie.

Conștientizând toate acestea, Wicks a decis să creeze „un plan durabil” cu tot felul de rețete gustoase, care să-i ajute pe oameni să mănânce bine, să se antreneze mai eficient într-un timp mai scurt și să ardă grăsimile. A numit acest plan ” Shift, Shape and Sustain”, „Programul de 90 de zile. Modifică, modelează și menține”. A conectat prin intermediul comunității online oameni porniți cu toții „în aceeași călătorie”. Această comunitate este activă și în plină expansiune. Rețetele lui Wicks sunt strânse în cartea „În formă în 15 minute”. Ele reprezintă un factor stimulator, care ajută oamenii să dețină controlul și să ajungă la greutatea dorită.

Cartea este disponibilă și în limba română.

Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here