In memoriam Carlo Goldoni: spectacolul „Mincinosul“ va fi difuzat la TVR2

0
84

Carlo GoldoniSpectacolul „Mincinosul“, de Carlo Goldoni, în regia lui Constantin Dicu, va fi difuzat luni, 24 februarie, la TVR. Realizarea lui s-a facut in semn de omagiu la împlinirea a 307 ani de la naşterea dramaturgului italian.

Pentru a marca împlinirea a 307 ani de la naşterea lui Carlo Goldoni, care s-a născut pe 25 februarie 1707 şi a încetat din viaţă pe 6 februarie 1793, Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, a programat difuzarea uneia dintre cele mai cunoscute piese ale marelui dramaturg italian – „Mincinosul“. Spectacolul de teatru TV din “Arhiva de Aur” poate fi urmărit la TVR 2 şi online, pe TVRplus.ro, luni, 24 februarie, de la ora 19.10.

Marian Râlea, Ştefan Bănică Sr., Emilia Popescu, Dana Dembinski, Cornel Vulpe, Şerban Celea, Virginia Mirea, Petrică Popa, Petre Lupu, Radu Duda, Paul Nadolschi, Valeriu Arnăutu, Daniel Constantinescu intră în jocul dinamic al pasiunilor şi al minciunii imaginat de Carlo Goldoni.

Încurcăturile savuroase pe care le provoacă personajul Lelio prin “arta” minciunii, în încercarea lui de a cuceri inima a două femei frumoase din Veneţia, au fost puse în scenă în studiourile Televiziunii Române. Ele poartă semnătura regizorului Constantin Dicu (premiera TV – 1991). „Îl admir pe telespectatorul român şi am încredere în inteligenţa lui, în bunul lui simţ.

Noi credem că telespectatorul înghite orice. Nu e chiar aşa. Înghite că nu are altceva, dar de fapt nu înghite: se uită cu dispreţ şi cu o oarecare compătimire. Eu le doresc să se uite cu inima deschisă. Dacă doresc să comenteze, dacă au ceva de spus, să mă caute, să-mi scrie. Dar vor avea ce vedea! Actori unul şi unul, din păcate unii dintre ei dispăruţi”, a spus regizorul Constantin Dicu.

Sursa: adevarul.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here