În premieră în România: Expoziţia “Capodopere ale artei grafice. Henri Matisse”, la Palatul Noblesse

0
300

Henri-Matisse-Arabesque-1924-litografiaExpoziţia “Capodopere ale artei grafice. Henri Matisse” este prezentată în premieră în România, la Palatul Noblesse şi poate fi vizitată până pe 7 iunie, au anunţat organizatorii.

Potrivit unui comunicat, aceasta este prima expoziţie din România semnată de Henri Matisse, formată din 83 de lucrări de litografie aduse în ţară prin intermediul Asociaţiei Culturale Noblesse.

Unele dintre lucrările expuse au fost prezentate în diferite mari muzee ale lumii. Litografiile sunt realizate de către artist în perioada 1945- 1950.

“Prin această expoziţie asistăm la un spectacol ce ne poartă pe traseul urmat de artist în căutarea fericirii şi a creativităţii. Expoziţia îşi propune să arate şi latura hotărâtă a artistului care, deşi înfruntă greutăţi fiind forţat să se retragă la Nisa din cauza celui De-Al II-lea Război Mondial, dar şi pentru că este bolnav de cancer, a reuşit să înflorească în fiecare zi continuând să impresioneze şi astăziâ” declară Adela Mara, director cultural al Asociaţiei Culturale Noblesse, citată în comunicat.

Expoziţia poate fi vizitată în timpul săptămânii între 10.00 şi 19.00 în baza unei progrămari telefonice, iar preţul unui bilet este de 45 de lei.

De asemenea, pentru a marca prezenţa acestor lucrări, în fiecare sâmbătă la Palatul Noblesse se va organiza “Rendez-vous cocktail avec Henri Matisse” la care vizitatorii vor putea gusta delicii culinare, vor beneficia de un tur privat al palatului şi al expoziţiei, iar preţul unui bilet va fi de 90 de lei.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here