O facultate din România în top 500 Shanghai

0
195

E vorba de Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității “Babeș-Bolyai“, care se situează, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe poziţia 101-150 în top Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume.

Matematică și Informatică - top Shanghai“Clasarea aceasta este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din UBB, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. Totodată, intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă; se tine cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţi prezente în top Shanghai”.

“Această poziționare nu se datorează doar profesorilor de la Facultatea de Matematică și Informatică, ci și celoralți profesori de matematică de la alte facultăți din cadrul UBB”, susţine decanul facultăţii, Adrian Petruşel.

“Acest loc în top Shanghai nu doar ne onorează, ci ne și obligă”, spune şi rectorul UBB, Ioan Aurel Pop. El îşi exprimă speranţa că şi alte facultăţi din cadrul UBB vor ajunge la performanțe similare. În ce priveşte topul 500 Shanghai al facultăţilor de matematică, acesta e condus de Universitatea Princeton SUA. Ea are un scor perfect – 100 puncte;  este urmată de Harvard, tot din SUA, cu 91,4 puncte, şi Universitatea Berkeley din California, cu 89,2 puncte. UBB ocupă prin facultatea sa de matematică una dintre poziţiile 101-150.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here