În zonele cu o industrie tehnologică dezvoltată autismul este mai răspândit

0
86

autismIpoteza care atestă existenţa unei legături între autism şi minţile orientate spre matematică şi tehnologie este susţinută de un nou studiu. Cercetătorii au descoperit că o regiune din Olanda cunoscută pentru industria high-tech are o populaţie cu un nivel mai mare de autism comparativ cu alte două regiuni asemănătoare din punct de vedere demografic.

Autorii studiului au intervievat administratori de la 369 de şcoli (atât cele normale cât şi cele pentru copii cu nevoi speciale), unde sunt înscrişi 62.500 de elevi din Eindhoven, Haarlem şi Utrecht. Segmentul de vârstă vizat a fost cel al copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani.

Eindhoven are o populaţie de 270.000 de locuitori, dintre care 30% lucrează în domeniul tehnologiei, ca urmare a faptului că regiunea găzduieşte, din 1891, sediul companiei Philips. Celelalte două regiuni au o demografie asemănătoare cu a Eindhovenului, dar numai 16-17% din locuitori lucrează în domeniul tehnologiei.

Studiul a arătat că, în Eindhoven, 229 din 10.000 de studenţi au fost diagnosticaţi cu o formă de autism, spre deosebire de Haarlem, unde doar 84 din 10.000 de studenţi au astfel de probleme şi de Utrecht, regiune în care 57 din 10.000 de studenţi suferă de astfel de tulburări.

Diferenţele s-au observat şi în cazul “autismului clasic”. În Eindhoven 50 din 10000 de studenţi suferă de această tulburare, comparative cu 12 din 10.000 în Haarlem şi 10 din 10.000 în Utrecht.

Pentru a fi siguri de rezultate, autorii au studiat şi nivelul de evoluţie a altor două tulburări: ADHD şi dispraxia, care afectează procesul de învăţare. Rezultatele nu au relevat niciun fel de legătură între dezvoltarea acestora şi regiunile în care au fost întâlnite. Urmatorul pas al studiului va fi acela de a obţine o confirmare prin rezultatele şcolare.

Sursa: descopera.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here