Inamicul credinţei este mândria

0
336

mandriaIisus le-a răspuns, zicând: „Lucrul lui Dumnezeu acesta este, să credeţi în Cel pe Care El L-a trimis“ (Ioan 6, 29).

Nu există mântuire fără credință. Credința ne va salva, pentru că doar credința face posibilă comuniunea noastră cu Dumnezeu. Credința este un dar pe care îl primim gratuit, având în vedere că nu faptele noastre sau ceea ce facem ne aduc mântuirea. Da. Nu există fapte – oricât de bune – care să genereze automat mântuirea. Nici măcar faptul că sunt oameni ‘buni’ nu ne va mântui. Ci numai credința în Hristos ne poate aduce Viața veșnică.

Dar inamicul credinței este mândria. Mândria distruge credinţa. Mândria ne face să credem că nu avem nevoie de Dumnezeu și tot ea îi aruncă pe mulți în abisul ateismului. Pentru că mândria ne face să credem că suntem importanţi şi că nu există nimic dincolo de noi înșine. Iar de îndată ce aceasta a luat în stăpânire inima noastra, credința se răceşte și moare.

Pocăința este antidotul mândriei și numai prin pocăință putem reaprinde harul care dă viață credinței noastre. Smerindu-ne înaintea lui Dumnezeu și participând la slujbele divine revenim la relaţia şi starea naturală pe care Dumnezeu a gândit-o pentru om înainte de căderea în păcat. Iar credința creşte în noi pe măsură ce redobândim harul.

Sursa: biserica-boras.se

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here