Începe Festivalul național de muzică pentru copii și tineret “Vocea Cetății 2014”, la Sighișoara

0
77

Corina_Chiriac_si_corala_AppassionatoPrima ediție a festivalului național de muzică pentru copii și tineret “Vocea Cetății 2014”, are loc, sâmbătă, la Sighișoar. În juriu sunt personalități marcante ale muzicii ușoare românești, ca: Marius Țeicu, Corina Chiriac, Stela Enache sau Horia Moculescu.

“Dorim să transmitem prin această echipă de jurizare și un mesaj tinerilor aspiranți la calitatea de profesionist și anume acela că valoarea se clădește prin muncă, perseverență și consecvență, cu dragoste, talent și multă dăruire. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea și promovarea tinerilor talentați în interpretarea muzicii ușoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă și nu în ultimul rând crearea unor punți de prietenie între concurenți”, informează un comunicat al Fundației Elan.

Evenimentul se va desfășura într-un cadru aparte oferit de specificul orașului Sighișoara, contribuind astfel și la promovarea acestui spațiu românesc deosebit și al valorilor locale.

Concursul, organizat cu sprijinul Primăriei Sighișoara, are și un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilități materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.

“Festivalul are caracter național. Se pot înscrie interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, copii și adolescenți talentați în interpretarea vocală a muzicii ușoare, pregătiți să participe la acest gen de competiție cu însoțitorul legal. Concursul este structurat pe patru grupe de vârsta: 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani”, precizează comunicatul.

Festivalul se va desfășura în Sala de Festivități a Primăriei Sighișoara și va fi transmis în direct în Piața Cetății pe un ecran, în scopul de a facilita accesul tuturor doritorilor la acest eveniment.

Potrivit organizatorilor, ediția 2015 a festivalului se dorește a deveni internațională și cu perioada de desfășurare de o săptămână.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here