Incredibila invenţie care îi ajută pe copiii paralizaţi să meargă

0
103

Invenţia unei mame pentru fiul ei aflat în scaun cu rotile îi poate ajuta şi pe alţi copii cu deficienţe de vedere sau pe cei care învaţă să meargă. Israelianca Debby Elnatan a inventat dispozitivul numit Upsee pentru a-l ajuta pe băieţelul ei, suferind de paralizie cerebrală.

article-2588157-1C88_2014032516Este vorba de o pereche de sandale speciale şi un simplu ham pe care îl poartă însoţitorul, asemănător celui cu care sunt transportaţi bebeluşii. Însă noul ham permite copilului să stea în picioare și să meargă pe jos, păşind simultan cu adultul. În acest timp, mâinile rămân libere, ca micuţul să se poată juca. Astfel, dispozitivul ajută nu numai în dezvoltarea şi recuperarea lui fizică, ci şi emoţională.

Părinţii din toată lumea consideră că hamul e o minune care poate schimba radical viețile copiilor cu nevoi speciale. Micuţii care niciodată nu s-au dat jos din pat s-ar putea deplasa cu ajutorul lui Upsee. O companie irlandeză s-a arătat interesată să producă hamul şi, după studiile de succes efectuate timp de doi ani în familii din Marea Britanie, Statele Unite și Canada, Firefly Upsee a fost lansat zilele trecute pe piaţă în întreaga lume.

Sursa: monitorulexpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here