India, o lume plină de mistere

0
245

Portalul Radioc trece în revistă câteva mistere despre India, care cu siguranță sunt departe de a fi singurele.

IndiaPrima universitate din lume fost creată în India anului 700 î.Hr, când nicăieri în Europa nu exista un sistem de învățământ organizat.

Sanscrita, limba tradițională a Indiei antice, este baza tuturor limbilor indo-europene. Potrivit unei cercetări publicate de Forbes în 1987, sanscrita este cea mai bună bază pentru elaborarea unui software lingvistic.

Matematicienii din India știau să opereze cu ecuații de gradul al doilea încă din secolul XI.

Vechii indieni știau să scrie un număr format din 10 la puterea a 53-a cifre. Grecii și romanii abia puteau să scrie un număr cu 10 la puterea a 6-a cifre.

Sistemul zecimal, dar și cel binar, au fost descoperite în India din secolul I î.Hr. de către Aryabhatta.

Numarul “pi” a fost calculat pentru prima oară în India de către matematicianul și astronomul Budayappa, în secolul al VI-lea.

În jurul anului 150 d.Hr, indienii au construit primele baraje cu lacuri de irigare necesare agriculturii.

Cea mai veche școală de medicină din lume a fost creată tot în India, de către Charaka, în urmă cu peste 2.500 de ani. În acea epocă, medicii indieni știau să facă operații precum cezariana, îndepărtarea cataractei, eliminarea calculilor renali și chiar chirurgie pe creier. S-au identificat 150 de instrumente chirurgicale folosite de către medicii indieni.

India era cea mai bogată țară din lume, înainte de sosirea britanicilor, în secolul al XVII-lea. Până în 1896, singurul loc de pe glob unde se extrăgeau diamante era India. De acolo provine și cel mai celebru diamant din lume, Koh-i-Noor, aparținând în prezent coroanei britanice.

În prezent, sunt recunoscute ca oficiale în India două limbi: engleza și hindi. Celelalte circa 200 de limbi vorbite în țară se consideră neoficiale.

Sursa: art&culture

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here