FILM, STORYTELLING ȘI TEHNOLOGIE – InfinityTIFF Summit

0
125

InfiniTIFFInfiniTIFF Summit – Festivalul Internațional de Film Transilvania – Conferință despre film, storytelling și tehnologie – Instastory, jocurile video, simulare în timp real – Conținut video care generează venituri – Cum modelează tehnologia dezvoltarea conceptelor vizuale cinematografice 

Conferința InfiniTIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania prezintă și astăzi, 30 mai, evenimente interesante și atractive. La orele 13.00 va începe InfiniTIFF Summit, o conferință care explorează modul în care se întrepătrund progresele din domeniile filmului, storytelling-ului și tehnologiei. Conferința este găzduită de ClujHub și TIFF pe o durată de aproximativ 6 ore. În deschiderea InfiniTIFF Summit, Ricardo J. Méndez, Technical Director la Samsung NEXT, va lămuri de ce liniile dintre jucător și spectator au devenit tot mai neclare. În plus, se va opri asupra situațiilor în care media a inversat rolurile celor doi și asupra genurilor în care narațiunea se petrece, în mare parte, în imaginația noastră.

Printre temele abordate se mai numără „Storytelling pe Instagram: nașterea unui nou limbaj narativ”. În cuprinsul dezbaterii, The Kissinger Twins vor prezenta cele mai interesante proiecte create de ei pe Instagram. Vor dezvălui secretele celui mai nou film interactiv al lor, Sufferosa, cu tot ce implică crearea lui.

Conținut digital care generează venit

O altă dezbatere vizează filmele independente și conținutul video digital care generează venituri. Întrebarea este dacă ajung banii aceștia în conturile potrivite. Big Couch construiește FilmChain, o soluție bazată pe tehnologia blockchain. Este o soluție menită să ajute creatorii de conținut să își primească ceea ce trebuie să le revină, într-o manieră transparentă și descentralizată. În prezentarea sa, Irina Albita, co-fondatorul Big Couch, explorează modalități alternative de finanțare. Acestea sunt crewfunding și soluții bazate pe blockchain, care pot colecta și aloca bani foarte repede.

În obiectul discuțiilor este și tema reprezentată de jocurile video și modelul free-to-play. Jocurile video utilizează întreaga gamă de elemente grafice, text și sunet pentru a captiva utilizatorul. Această nouă formă de storytelling readuce experiența jocului la elementele de bază folosind o singură dimensiune. Ori text, ori voce. Thomas Langhanki explorează provocările și oportunitățile jocurilor de aventură pe bază de text. Se oprește, de asemenea, asupra felului în care ar putea fi monetizate folosind modelul free-to-play. Thomas Langhanki este colaborator al companiilor Microsoft, Ubisoft și Warner și are o experiență de 30 de ani în domeniu.

Dialog și conexiuni – Cinematografie și alte domenii

Simon Alexanderson va prezenta un instrument inovativ pentru simularea în timp real, care poate fi folosit pentru dezvoltarea conceptelor vizuale cinematografice. Simon Alexanderson este cercetător la Institutul Regal de Tehnologie KTH din Stockholm, doctor în animație pe bază de date și tehnologia de captare a mișcării.
Sten Saluveer va prezenta cum storytelling-ul creativ și regândirea modelului de business pot să creeze cea mai mare revoluție a acestora de la apariția filmului sonor încoace. Care este importanța creatorilor de conținut în era datelor, algoritmilor și a inteligenței artificiale? Este o întrebare ridicată în conferința de astăzi. Sten Saluveer este strateg al inovațiilor și politicilor din domeniul audiovizual, producător și antreprenor, fondator al Storytek Accelerator

Conferința își propune să nască dialog și conexiuni între industria cinematografică și specialiștii din alte domenii. Ea se adresează profesioniștilor din domeniul filmului interesați de modul în care noile tehnologii modelează viitorul industriei cinematografice. Ținta discuțiilor este reprezentată și de specialiștii din IT, tech, design și antreprenoriat care doresc să exploreze noi aplicații și oportunități de piață în tehnologie. Manifestarea își dorește să inspire audiența să caute noi forme de colaborare între toate aceste domenii. Și, în plus, să regândească maniera în care sunt făcute, distribuite și experimentate peliculele contemporane.

Surse info – tiff.ro și TIFF Facebook Events.

Te invit să citești și Soprana Angela Gheorghiu – recital extraordinar.

Mihaela Mușetescu