Colesterolul – Cum ne influențează nivelul ridicat sau scăzut al acestuia

0
98

Colesterolul – Cum ne influențează nivelul ridicat sau scăzut al acestuia 

Nivelul colesterolului nu influențează doar sănătatea cardiovasculară, ci și buna funcționare a creierului. Este ceea ce a demonstrat o echipă de cercetători americani de la universitatea californiană Davis, al căror studiu este menționat de passionsante.be.

Citiți și Atenție la colesterol. De ce trebuie monitorizat nivelul încă de la 30 de ani.

colesterolul

Colesterolul – Relația dintre nivelul de colesterol și declanșarea unor boli

A fost deja sugerată legătura dintre nivelul ridicat al colesterolului și riscul crescut de demență — implicit de Alzheimer. Iar cercetările desfășurate la Universitatea Davis merg mai departe, stabilind o relație directă între colesterol și prezența plăcilor amiloide în creier. Aceste depozite sunt caracteristice bolilor neurodegenerative cum ar fi Alzheimer.

Specialiștii americani au analizat prin scanare caracteristicile cerebrale a circa 200 de persoane în vârstă (femei și bărbați), afectate sau nu de demență ușoară. Rezultatele au arătat că o valoare ridicată a colesterolului ‘rău’ și una scăzută a colesterolului ‘bun’ se asociază cu depozite mai mari de beta-amiloidă (ce constituie placa amiloidă). Nivelurile ridicate de colesterol ‘bun’ și scăzute de colesterol ‘rău’ se corelează cu concentrații mai mici de beta-amiloidă.

Prin urmare, spun cercetătorii, este importantă urmărirea îndeaproape de nivelurilor de colesterol. Nu numai pentru sănătatea vasculară, ci și pentru facultățile cerebrale. Medicul de familie va aprecia dacă este necesară aplicarea unui tratament de scădere a colesterolului, independent de riscul cardiovascular, la vârstnicii la care nivelurile sunt la limită și care dau semne de declin cognitiv ușor, cum ar fi pierderile de memorie, încheie passionsante.be.

Citiți și Avocado pentru colesterol și migdale pentru hipertensiune.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here