O inimă sănătoasă cu leacuri din natură

0
114

Inima – Cum o menținem sănătoasă? – Combaterea bolilor cardiovasculare cu leacuri din natură

Inima – Cum o menținem sănătoasă cu ajutorul plantelor

Specialiștii spun că bolile cardiovasculare au fost, sunt și rămân principala cauză de deces în întreaga lume. Cu binecunoscuta-i dărnicie, natura pune la dispoziția omului și leacuri pentru inimă care trebuie consumate după un consult prealabil cu medicul sau fitoterapeutul, mai ales dacă deja pacientul urmează un tratament medicamentos pentru afecțiunile inimii.

inimaEste știut că bolnavi de inimă existau și pe timpul strămoșilor noștri, dar nu erau medicamente pentru aceștia. De aceea, oamenii au experimentat diferite ierburi până când au realizat care sunt cele utile în afecțiunile cardiace.

Păducelul

Păducelul, cunoscut și sub denumirea de gherghinar, supranumit și “planta inimii” pentru calitățile deosebite în tratarea afecțiunilor cardiace, previne apariția ori agravarea bolilor de inimă. Sub formă de ceai sau pulbere obținută prin măcinarea boabelor în râșnița, păducelul se recomandă în anghina pectorală, tulburări de menopauză, arterioscleroză. Este o plantă bună emotivitate excesivă, nevroze cardiace și stări de excitabilitate cu aritmie.

Lăcrămioarele

Lăcrămioarele reglează bătăile inimii. Ceaiul de lăcrămioare se prepară turnând o cană de apă clocotită peste o linguriță de flori uscate. Amestecul se fierbe apoi zece minute și, după ce se răcește, se strecoară și se ia câte o lingură de câteva ori pe zi.

Ridichea neagră

Ridichea neagră ajută la scăderea colesterolului și previne bolile de inimă. Se poate consuma sub formă de salată sau stoarsă, sub formă de suc, în amestec cu miere, părți egale, câte o lingură de trei-patru ori pe zi.

Strugurii

Strugurii curăță organismul de toxine și au efect diuretic. Ei întârzie îmbătrânirea datorită antioxidanţilor pe care îi conțin și protejează inima împotriva bolilor cardiovasculare. De preferat sunt strugurii închiși la culoare, cu bobițele roșii sau negre, și consumați cu tot cu coajă și sâmburi.

Roinița

Roinița, pe care grecii o numeau “elixir de viață lungă”, înlătură oboseala intelectuală, insomnia, are efecte benefice în nevroze și calmează palpitațiile. Poate fi consumată sub formă de ceai, tinctură sau pulbere.

Valeriana

Valeriana, un calmant de excepție, poate ajuta în depășirea cu ușurință a perioadelor agitate. Tinctura de valeriană tratează cu succes tulburările cardiace care apar pe fond de stres și anxietate. Se iau câte 30 de picături pe zi, dar numai după consult medical.

Merele 

Merele previn apariția bolilor de inimă. Ele sunt sunt bogate în flavonoizi care au efect antioxidant. Au un gust excelent, arome diferite, energizează, protejează inima, se recomandă în curele de slăbire. Ele au multiple proprietăți terapeutice. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține doctorul de parte.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here