Sfaturi demne de urmat de la un înțelept

Înțeleptul își ia înțelepciunea de la Dumnezeu

0
236
uforum.uz-Înțeleptul
uforum.uz-Înțeleptul

Înțeleptul își ia înțelepciunea de la Dumnezeu

Înțeleptul este acel om care este bătrân la minte, dar tânăr la suflet. Un bătrân cinstit este o comoară la casa omului, căci acela îl învață pe om înțelepciunea, toleranța și iubirea. Cel țânăr îl învață pe cel bătrân să iubească din nou și să aibă poftă de viață. Îl învață mersul lumii noi, al tehnologiei, al descoperirilor care se fac în lumea noastră. Dar cel bătrân îl învață pe tânăr, tradiția și mersul lumii de când a fost ea și până azi. De aceea ne întrebăm care din cei doi este mai valoros- tânărul sau bătrânul? Într-o familie toți suntem valoroși, fiecare având de dăruit iubire și dragoste celorlalți. Valoarea fiecărui membru al familiei nu constă în vârstă, ci în iubirea pe care o dăruiește și o primește.

“Trezeşte-te odată cu soarele şi roagă-te. Roagă-te singur. Roagă-te des. Universul îți va auzi rugăciunile la un moment dat.

Fii tolerant faţă de cei care şi-au pierdut calea. Ignoranţa, mânia şi gelozia provin din sufletele pierdute. Roagă-te să-şi găsească din nou calea cea dreaptă.

Fii atent la oaspeţii din casa ta. Oferă-le cele mai bune mâncăruri, patul cel mai bun, fii corect şi atent cu ei.

Înțeleptul spune – Nu lua ceea ce nu îți aparţine, indiferent dacă este vorba de comunitate, natură sau cultură. Nu meriţi ceva dacă nu l-ai câştigat. Nu este al tău.

Respectă  tot ce este pe Pământ: oamenii, animalele şi plantele. Fii onest și cinstit cu ele.

Respectă părerea celorlalţi, dorinţele şi cuvintele lor. Nu-i întrerupe niciodată pe ceilalţi în timp ce vorbesc, nu îi contrazice, nu râde de ei.

Nu vorbi niciodată de rău alte persoane. Energia negativă pe care o trimiţi va reveni de trei ori mai puternică.

Înțeleptul iartă

Toţi oamenii fac greşeli. Fiecare greşeală poate fi iertată.

Gândurile negative creează boala minţii, a corpului şi a spiritului.

Practică optimismul.

Natura nu este a noastră, ea face parte din noi. Natura este parte a familiei noastre globale.

Copiii sunt viitorul. Plantează iubire în inimile lor, creşte-i cu înţelepciune şi învaţă-i despre viaţă. În timp ce cresc, oferă-le spaţiul de care au nevoie.

Înțeleptul- FII MEREU CINSTIT

Menţine-ţi echilibrul. Mental, spiritual, emoţional şi corporal. „Eu“ trebuie să fie puternic, curat şi sănătos. Invită-ţi corpul să-şi revigoreze mintea. Creşte-ţi spiritualitatea pentru a-ţi vindeca rănile emoţionale. Fii onest.

Decide conştient ce vei fi şi cum vei fi, cum vei acţiona şi vei sta în spatele acţiunilor tale. Fii responsabil de propriile acţiuni.

Fii sigur pe tine. Nu poți să ai grijă şi să îi ajutaţi pe ceilalţi dacă nu te îngrijești  şi dacă nu te ajuţi pe tine mai întâi”.

Ionela Moldovanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here