Învaţă să consumi zilnic lichide sănătoase!

0
244

Învaţă să consumi zilnic lichide sănătoase!

Apa plată şi ceaiurile din plante medicinale sunt două dintre lichidele pe care trebuie să le consumi în fiecare zi pentru o hidratare optimă.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să consumi mai multe lichide sănătoase!

lichideBăuturile carbogazoase, sucurile din comerţ, ceaiurile îmbuteliate, cafeaua şi alcoolul nu intră în categoria lichidelor sănătoase care trebuie consumate zilnic.

Pentru ca organismul să fie hidratat este necesar să consumi zilnic apă plată, ceaiuri din plante medicinale neîndulcite, sucuri din fructe şi legume proaspăt stoarse, ciorbe, supe şi să consumi preponderent legume, fructe, verdeţuri proaspete.

1. Pune pe noptieră o sticlă/un pahar cu apă plată.

Astfel nu mai ai niciun motiv să nu bei imediat după ce te-ai trezit un pahar cu apă plată.

2. Bea un pahar cu apă până se face cafeaua.

Acest truc este foarte util pentru consumatorii de cafea, deoarece această băutură se ştie că deshidratează organismul. Astfel că până ce se prepară cafeaua de dimineaţă poţi să bei un pahar de apă cu puţină zeamă de lămâie.

Efectul va fi unul de hidratare, dar şi de detoxifiere.

3. După fiecare gură de cafea, bea două guri de apă.

Atunci când stai la birou şi bei cafea, este recomandat să pui lângă ea şi un pahar cu apă. Astfel, îţi va fi simplu să sorbi din cafea, după care să bei şi din apă pentru a menţine organismul hidratat.

4. Prepară o infuzie cu felii de castravete, lămâie şi mentă.

Pune într-un borcan mai mare felii de lămâie sau lime, castravete şi frunze de mentă pe care să le laşi la infuzat în apă. Astfel vei obţine o apă aromată pe care o poţi combina câteodată şi cu puţină apă minerală.

5. Pune alarmă la telefon care să-ţi amintească să bei apă.

Dacă uiţi mereu să bei apă şi eşti foarte ocupată la serviciu este de preferat să-ţi pui câte un reminder pe telefon care să îţi amintească să bei apă.

Funcţionează şi faci şi o mică pauză. De asemenea, poţi să torni apă fierbinte peste un plic de ceai de muşeţel pe care dacă îl ţii pe birou îl vei consuma.

Sursa: ziarulatac.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here