Invenţii care au schimbat lumea – Binoclul

0
480

Binoclul este un aparat optic folosit pentru observarea obiectelor aflate la mare depărtare cu ajutorul unor mici lunete terestre. Are rol asemănător telescopului dar comparativ de acesta binoclul provoacă efectul de stereoscopie ceea ce face observarea mai facilă a reliefului imaginilor și o apreciere mai bună a distanței.

binocluIstoria binoclului

Conform www.cineainventat.ro binoclul a fost inventat de către Cherubin d’Orleans, în anul 1681. Acesta se află acum la Muzeul de Artă şi Meşteşuguri din Paris.

Nu în ultimul rând, în anii 1970, un model de binoclu realizat de Achille Victor Emile Daubresse a însemnat începutul binoclurilor ce foloseau prisme tip acoperiş.

Mai mult decât atât, cele mai importante caracteristici ale binoclului sunt puterea de mărire şi diametrul lentilelor. Raportul dintre cele două stabileşte luminozitatea binoclului. Există diferite tipuri de binocluri, de la cele care pot mări de 6-8 ori până la cele care măresc de 20 de ori.

Binoclul este des folosit în zilele noastre de către astronomii amatori, câmpul său vizual oferindu-i utilitatea la observarea cometelor sau a supernavelor, turiştii îl folosesc pentru observarea obiectivelor turistice, în scopuri militare pentru observare şi recunoaştere sau doar pentru divertisment. Poate nu folosim binoclul zi de zi, dar cu siguranţă toate acestea fac din el o invenţie cu adevărat importantă.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here