Invenţii care au schimbat lumea- din perioada iluminismului – Pompa pneumatică (1690)

0
306

pompa pneumaticaÎn 1650, fizicianul şi inginerul german Otto von Guericke a inventat prima pompă pneumatică. Făcând experienţe cu scopul de a îmbunătăţi compresoarele de aer, Guericke a descoperit că îşi putea utiliza pompa pneumatică pentru a crea un vid parţial. Aceasta se petrecea înainte de experienţele vizând rolul aerului în respiraţie şi combustie.

Primul compresor de aer a fost brevetat în 1828. Acesta realiza comresia în trepte într-o succesiune de cilindri.

În 1872, eficienţa compresoarelor de aer a fost sporită prin răcirea cilindrilor cu jeturi de apă. Aceasta a condus la inventarea cilindrilor cu cămaşă de apă. Cel mai cunoscut sistem cu aer comprimat este, probabil,  pneul.În prima jumătate a secolului al XX-lea, tubul pneumatic a fost un

Dispozitiv popular pentru  transportarea mesajelor şi a obiectelor mici dintr-un birou într-altul, în clădirile mari. Transportul de bancnote bazat pe acelaşi principiu trimitea bani în tuburi mici dintr-un loc într-altul în magazinele universale. Primul dintre aceste dispozitive a fost inventat de D. Brown în 1875.  Un alt dispozitiv, inventat de Samuel Clegg şi Jacob Selvan în 1940, a fost un vehicul cu roţi care se deplasa pe o pistă din interiorul unui tub; vehiculul era propulsat de aerul comprimat.

În 1865 a fost inventat şi construit un metrou pneumatic de către Alfred Beach. Metroul a circulat puţină vreme în 1870 la New York, şi doar între două staţii, dar a fost primul tren subteran al New Yorkului.

Invenții care au schimbat lumea, Rodney Castleden

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here