Cu picturile sale 3D, un român revoluţionează arta în America | GALERIE FOTO

0
271

Ioan Florea, artist român ce locuieşte în Statele Unite, a inventat o tehnică aparte ce combină pictura, sculptura și tehnologia de imprimare 3D. Creațiile sale sunt expuse la Muzeul de Artă South Bend din Indiana.

Ioan FloreaArtistul a mărturisit că inspiră pentru creațiile sale din lumea nanotehnologiei și că mereu și-a dorit să elimine granițele dintre pictură și sculptură.

“Tehnica pe care o folosesc presupune câteva etape și implică folosirea unor utilaje industriale și o imprimantă 3D printer. Formele produse sunt mărite și modificate. Apoi transfer doar amprenta formei în combinația de pigmenți și polimeri aflați pe pânză. Întregul proces necesită temperaturi ridicate ca să se întărească.

Apoi, materialele pe care le folosesc sunt extrem de ușoare, multe dintre ele în fază experimentală. Fără ele mi-ar fi imposibil să creez forme și dimensiuni atât de mari. Spre exemplu, cu materiale tradiționale, o lucrare de 3 metri pe 2,5 metri și 22 centimetri grosime ar putea cântări până la 600 kg, însă, cu aceste materiale foarte ușoare cântărește în jur de 40-60 kg.

Nu în ultimul rând, folosesc nanopigmenți și nanomateriale. Ele dictează componentelor cum să se comporte. De exemplu, creează o structură internă făcând ca materialul lichid să-și păstreze forma”, explică artistul român.

Magma

Lucrările sale sunt expuse deja la Muzeul South Bend, din Indiana. “Prima reacție a celor care văd operele mele este aceea de a le atinge, de a simți le textura. De aceea le-am expus trei metri înălțime”, adaugă Ioan Florea.

Nanoshapes-2013image-3FLOREA-5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here