Cel mai talentat tânăr designer al Europei este o româncă

0
136

Ioana Ciolacu MironO creatoare de modă româncă, Ioana Ciolacu Miron, a primit premiul pentru cel mai talentat tânăr designer al Europei în cadrul Berlin Fashion Week 2013, relatează berlin.de.

Ioana a fost aleasă chiar de Stella McCartney. Stella este fiica celebrului Paul McCartney, membru al legendarei trupe Beatles, care a şi condus juriul concursului.

 DFT este o competiţie de modă care sprijină noile talente, oferindu-le o platformă de lansare şi sprijin din partea industriei.

Organizată din 2009 de Peek & Cloppenburg, DFT a ales-o ca mentor în anul acesta pe Stella McCartney.

Competiţie serioasă

Cea de-a cincea ediţie a competiţiei Designer for Tomorrow a atras 350 de creatori tineri din toată Europa. Cinci dintre ei au fost admişi în finala desfăşurată miercuri la Berlin, într-un cort ridicat în imediata vecinătate a Porţii Brandenburg.

Pentru Ioana Ciolacu Miron urmează un an intens, în timpul căruia va trebui să combine designul cu clădirea propriei afaceri, misiunea din urmă fiindu-i susţinută de un “advisory bord” compus din experţi ai organizatorilor competiţiei pe care tocmai a câştigat-o.

Ioana Ciolacu Miron este absolventă a Universităţii de Arte Frumoase din Bucureşti şi a London College of Fashion. Designerul român, născută în 1982 şi rezidentă, de un an, în capitala britanică, a propus o colecţie intitulată Paradox. Colectia a fost inspirată din propria-i personalitate, din emoţiile prin care trece sau din ambientul în care trăieşte, pe care le răstoarnă, pentru a concepe, apoi, tocmai opusul.

Cules de Alina Magdici

Sursa  jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here