Ion Caramitru, pe scena londoneză, cu un spectacol care marchează 25 de ani de la Revoluţia din ’89

0
72

Ion CaramitruActorul Ion Caramitru va susţine, pe 10 decembrie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, un spectacol care marchează 25 de ani de la Revoluţia din 1989. El va fi acompaniat de pianistul Sergiu Tuhuţiu.

Potrivit unui comunicat transmis de ICR, prin intermediul unor poezii şi memorii improvizate, faimosul actor va readuce în prezent importantele evenimente din 1989. Atunci, o ţară aflată în agonie şi-a învins temerile şi a renăscut.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.

Ion Caramitru este preşedintele UNITER din 1990. El este şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti din 2005 şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 – 2000.

El s-a născut în 1942, într-o familie de aromâni. Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964. Atunci, a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în “Eminescu”, de Mircea Ştefănescu.

A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 – 1993. A debutat pe marele ecran în filmul “Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, în 1963; ulterior a deţinut roluri principale înpeste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here