Istoria omenirii ar putea fi modificată de insistenţele autorităţilor chineze în aplatizarea munţilor

0
108

lumeaFaptul că zeci de munţi au fost deja doborâţi, se resimte în poluarea aerului, a apei, în erodarea solului şi în prezenţa sporită a inundaţiilor. Problemele de mediu au căpătat o amploare foarte mare. Avertismente pe care oamenii de ştiinţă le-au lansat deja.

Cercetătorii de la Universitatea Chang’an din China au declarat că această activitate are loc la o scară fără precedent. Exprimându-şi îngrijorările în junalul “Nature”.

Profesorul Peiyue Li, de la Universitatea Chang’an, explică:

“Deoarece nu au mai existat astfel de proiecte pentru crearea solului până acum, nu există nicio linie directoare în acest sens. Niciun control.

Oraşele Chinei se extind rapid, economia creşte, iar renunţarea la munţi oferă o modalitate de a furniza mai mult teren pentru dezvoltare. Aproximativ o cincime din populaţia Chinei locuieşte în zonele montane.

În oraşe, cum ar fi Chongqing, Shiyan, Yichang, Lanzhou şi Yan’an, zeci de dealuri au fost nivelate. Solul şi piatra sunt folosite apoi pentru a umple văile, iar procesul, în ansamblu, a creat sute de kilometri de teren plat.

Transformarea dealurilor în câmpii provoacă alunecări de teren, poluează râurile şi aruncă particule de praf în atmosfera. Totul pune în pericol plantele şi animalele.”

Temerile specialiştilor se extind şi asupra siguranţei construirii oraşelor pe pământul nou creat; “un mal gros bătut de vânt”. Stabilitatea unor astfel de soluri moi este îndoielnică. Umiditatea terenului provoacă un colaps structural. Un grad de risc, care necesită aportul unor specialişti naţionali şi internaţionali pentru a analiză în profunzime posibilele pericole. Înainte de a continuă un proiect cu acţiune nefastă asupra sănătăţii Pământului. Populaţiei. Mediului.

 Sursă: BBC News

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here