Iubirea topeşte zidurile dintre oameni

0
720

iubire3Când simţi iubire, înseamnă că eşti în siguranţă şi ştii că aparţii acestei lumi. Însă pentru a simţi cu adevărat că aparţii acestei lumi, trebuie să simţi că eşti iubit.

Ce-ţi oferă, de fapt, iubirea?

Iubirea îţi oferă certitudinea că eşti dorit şi eşti privit cu afecţiune.

În momentul în care nu simţi iubirea, eşti că un fir de praf rătăcitor al acestei lumi. Care este sentimentul lipsei iubirii? Teama.

Iubirea topeşte zidurile dintre oameni. Tradiţia, mentalitatea care pune la loc de cinste iubirea este la fel de veche precum umanitatea. Şi totuşi, oricât de căutată şi slavită este iubirea, în zilele acestea ea a fost redusă la aspecte materialiste şi cotidiene.

Pentru a găsi iubirea, ne punem tot felul de întrebări: “cum găsesc partenerul ideal?”, “cum să atrag iubirea?”, “cum să îl fac pe celălalt să fie atras de mine?”

De fapt, ar fi benefic pentru noi să devenim noi înşine parteneri ideali, prin descoperirea iubirii interioare.

Primul pas în această călătorie – a găsirii iubirii interioare – este renunţarea la frică. Frica paralizează totul, anulează orice iniţiativă. Iubirea nu trebuie căutată, ea există. Este precum aerul. Pur şi simplu, este pentru că așa ne-a înzestrat Dumnezeu, cu iubire.

Însă, iubirea poate sta ascunsă sub o mască. Tocmai datorită acestui motiv, iubirea exterioară nu este apreciată şi este tratată că irelevantă. Aşadar, cel de-al doilea pas este renunţarea la măşti.

O persoană anxioasă, depresivă, care nu se valorizează, care are o identitate de sine divizată, nu va răspunde cu uşurinţă (iar câteodată nu va răspunde deloc) în faţă gesturilor şi faptelor de iubire ale unei alte persoane.

Pentru a găsi iubirea, fiecare din noi este esenţial a ne privi că demni de a fi iubiţi, de a recepta miracolul acesta al omenirii – dragostea. Aceasta este cel de-al treilea pas: acceptarea ideii că merităm să fim iubiţi.

Sinele de bază al unei persoane are o perspectivă cât se poate de simplă, aceea de “Eu sunt iubire”.

Dar trăim în această lume, care face din lucrurile simple lucruri complicate, din idei clare idei confuze şi astfel totul se transformă în ceva abstract, uneori de neînţeles. Ceaţa iluziei conduce la teamă. Dacă acea teamă va fi eliminată, nu va rămâne decât iubirea.

Sursa: psiholistart.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here