Iulian Bărăscu – „micul Einstein de România”

0
375

Iulian Bărăscu, în vârstă de 12 ani a intrat în topul celor mai inteligenți copii, cu un IQ de 162, fiind catalogat un copil cu o minte sclipitoare. Vă vom prezenta în cele ce urmează povestea unui elev genial.

Denumit de presa străină „micul Einstein de România”, băiatul din Craiova s-a mutat cu familia în Marea Britanie acum cinci ani.

Potrivit http://www.digi24.ro/, Iulian Bărăscu scrie cărţi cu subiecte medievale în limba engleză, studiază arhitectura la Londra, joacă fotbal şi teatru şi face taekwondo.

„Rezultatele… au fost uimitoare; la logică am luat 162; e maximum și nu mă gândeam că voi lua atât; îți zic cel mai minuscul detaliu de acum cinci ani, dar nu pot să îți zic ce am mâncat azi-dimineața”, a subliniat Iulian Bărăscu.

Evaluat de Mensa, Organizația Internațională care strânge laolaltă persoanele ce se bucură de un coeficient de inteligență peste medie, Iulian Bărăscu visează să schimbe lumea.

“S-a dovedit că Iulian Bărăscu are un IQ de 162, mai mare decât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, au titrat mai multe ziare din Marea Britanie.

Din anul 2009, Iulian Bărăscu locuiește împreună cu părinții săi în Dover, care au plecat din România fiindcă și-au dorit să-i ofere un viitor mai bun. Menționăm că, în România, tatăl baiatului era profesor de religie, iar mama sa medic stomatolog.

„Eu vreau să fiu arhitect, dar în acelaşi timp vreau să fiu şi scriitor. Arhitect – o meserie de asta care să îmi placă şi să aduc nişte bani, iar scriitor – îmi place, adică îmi plac cărţile. Şi aş vrea ca alţi oameni să citească cărţile pe care le fac eu ca să-i fac fericiţi”, a conchis Iulian Bărăscu.

Vacanța de vară, Iulian Bărăscu și-o petrece la bunicii din România ori de câte ori are ocazia. Bunica este cea care a observat că “băiatul avea o capacitate mare de memorie şi era voia să ştie cât mai multe lucruri; îşi aminteşte că la vârsta de 4 ani îi cerea să noteze continuările pe care el şi le imagina la poveşti sau cântece”, se mai arată pe http://www.digi24.ro.

„Am spus că pentru el, acum deja mi se pare că are un avantaj mare, că s-a integrat într-o comunitate care apreciază educaţia”, menționează Gheorghe Bărăscu, tatăl băiatului.

Întrebat de evoluția micului Enstein, profesorul său de matematică, d-na Cristina Bitoleanu a relatat: “în prima jumătate de oră mi-am dat seama că Iulian Bărăscu are un potenţial extraordinar. Puteam să merg cu el chiar la cunoştiinţe de liceu dar m-am gândit că de bun simţ ar fi să mă opresc la clasa a 6-a, a 7-a, a 8-a chiar, pentru că îl consideram totuşi un copil în vacanţă la bunica”.

Timpul liber al băiatului-minune este ocupat de basket și de orele petrecute în cadrul unui club de teatru.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here