Jamie Oliver, petiţie online pentru educaţie alimentară în şcoli

0
328

jamie_oliverÎntreaga lume a serbat, în 15 mai, Food Revolution Day, iniţiativă a celebrului bucătar britanic Jamie Oliver, dedicată plăcerii de a găti şi de a mânca sănătos. Anul acesta, miza este introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli, scop în care Oliver a lansat o petiţie online ce a fost semnată până acum de peste 936.000 de persoane.

Petiţia lui Jamie Oliver are mesajul “Semnează şi dă mai departe!” (Sign it & Share it) şi este adresată liderilor şi guvernelor ţărilor din G20 pentru a-i sensibiliza cu privire la introducerea în şcoli a unui modul obligatoriu de educaţie alimentară, în condiţiile în care, în întreaga lume, există peste 42 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani supraponderali sau obezi. În plus, Jamie îi provoacă pe profesorii şi părinţii responsabili să susţină pentru cei mici, de Food Revolution Day, un atelier de pregătire a unui sandviş special, a cărui reţetă a creat-o pentru această ocazie: Sandviş înghesuit – Squash it Sandwich, transmite Agerpres.

“Educaţia culinară va face o mare diferenţă”

Campaniei i s-au alăturat şi numeroase personalităţi din întreaga lume. Cântăreţii Ed Sheeran şi Paul McCartney, care au răspuns pozitiv provocării lansate de Jamie, au compus o melodie educativă despre alimentaţia sănătoasă, care va fi lansată oficial chiar de Food Revolution Day, pe 15 mai.

“Este esenţial să înarmăm generaţiile viitoare cu abilităţile de care au atâta nevoie pentru a trăi vieţi mai sănătoase, mai fericite şi mai productive. Cred cu tărie că acesta este dreptul fiecărui copil şi sper că sunteţi de acord cu mine. Educaţia culinară va face o mare diferenţă în vieţile viitoarelor generaţii, aşa că vă invit să ne ajutaţi!”, spune Jamie Oliver, citat într-un comunicat de presă dat publicităţii de Curtea Veche Publishing, ce deţine drepturile de publicare pentru cărţile lui Jamie Oliver în România.

Alegeri sănătoase în viaţă

Cei 30 de ambasadori Food Revolution Day România, alături de voluntarii din toată ţara au pregătit numeroase evenimente dedicate copiilor, multe dintre ele în şcoli şi grădiniţe, pentru a încuraja preocuparea adulţilor de a aduce educaţia alimentară mai aproape de copii.

Food Revolution Day este un eveniment global organizat de Fundaţia Jamie Oliver. Într-o singură zi, mii de participanţi, printre care se află părinţi, educatori, activişti, bucătari şi simpli iubitori de mâncare, s-au înarmat cu instrumentele şi cunoştinţele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viaţă.

Aceasta nu este nici prima, nici singura iniţiativă a celebrului bucătar. De curând, Jamie Oliver a pornit o campanie împotriva irosirii mâncării şi a propus numeroase soluţii în care ne arată că a venit timpul să ducem mâncarea la un alt nivel, cumpărând isteţ, gătind inteligent şi irosind mai puţin.

featured1-1280x540

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here